Salata orientala

de Bunica in Aperitive / Garnituri, 22 Ian 2011 | 5663 vizualizari

 

Salata "orientata" spre gura

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi mari
  • 4 gogonele murate
  • 1 cepa mare rosie
  • 100 g.masline
  • 4 oua
  • 150-200 ml ulei
  • piper
  • o lingura de otet
  • 1 lingurita mustar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata orientala:

-Se spala cartofii, se curata, se taie cubulete si se pun la fiert.

-Se curata ceapa si se taie rondele. Se freaca bine cu sare si apoi se toarna otet peste ea lasandu-se 15 min.

 -Se taie gogonelele felii.

  -Cat fierb cartofii se face maioneza dintr-un ou fierrt + unul crud ( numai galbenusul),mustarul si uleiul.

 -Cand cartofii s-au fiert , se scurg,se pun intr-un castron si peste ei se adauga maioneza. Se amesteca usor pentru a nu se strivi, dar si pentru a intra maioneza in ei.

  _Se adauga ceapa( sapalata in prealabil), gogonelele, maslinele, piper ( dupa gust).

  Se orneza cu celelalte 2 oua fierte.

 

 

TIPS-URI

1

eu la maioneza pun si un albus,devine spumoasa si este mai usoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata orientala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

MotanLaOale 1

24.01.2011, 09:46

foarte buna

Bunica 1

27.01.2011, 00:02

Gabi_d , din cand in cand , in fiecare zi "mai"gateste si bunica. Te-ai apucat de confectionat " podoabe" ? Le-ai postat pentru reclama ?

Bya Ralu 1

14.06.2012, 15:06

imi place salata orientala

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mamaliga cu sos de rosii in straturi