Salata orientala

de Bunica in Aperitive / Garnituri, 22 Ian 2011 | 3466 vizualizari

 

Salata "orientata" spre gura

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi mari
  • 4 gogonele murate
  • 1 cepa mare rosie
  • 100 g.masline
  • 4 oua
  • 150-200 ml ulei
  • piper
  • o lingura de otet
  • 1 lingurita mustar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata orientala:

-Se spala cartofii, se curata, se taie cubulete si se pun la fiert.


-Se curata ceapa si se taie rondele. Se freaca bine cu sare si apoi se toarna otet peste ea lasandu-se 15 min.


-Se taie gogonelele felii.


-Cat fierb cartofii se face maioneza dintr-un ou fierrt + unul crud ( numai galbenusul),mustarul si uleiul.


-Cand cartofii s-au fiert , se scurg,se pun intr-un castron si peste ei se adauga maioneza. Se amesteca usor pentru a nu se strivi, dar si pentru a intra maioneza in ei.


_Se adauga ceapa( sapalata in prealabil), gogonelele, maslinele, piper ( dupa gust).


Se orneza cu celelalte 2 oua fierte.



 

TIPS-URI

1

eu la maioneza pun si un albus,devine spumoasa si este mai usoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata orientala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

MotanLaOale 1

24.01.2011, 09:46

foarte buna

Bunica 1

27.01.2011, 00:02

Gabi_d , din cand in cand , in fiecare zi "mai"gateste si bunica. Te-ai apucat de confectionat " podoabe" ? Le-ai postat pentru reclama ?

Bya Ralu 1

14.06.2012, 15:06

imi place salata orientala

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti cu cus-cus in sos de rosii