Salata orientala

de Merisor in Salate, 22 Iul 2015 | 5451 vizualizari

 

Am poftit si am facut rapid o salata orientala.

 

INGREDIENTE

  • Pentru 8 portii:
  • 500 gr cartofi rosii
  • 2 cepe rosii, mari
  • 100 ml otet balsamic
  • 500 gr morcovi
  • 150 gr masline negre
  • 200 gr jambon de porc
  • 400 gr gogosari murati
  • 4 oua fierte
  • 1 praf sare
  • 1 praf piper
  • Maioneza din:
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingurita sare
  • 250 ml ulei
  • zeama de la o lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata orientala:

Incepem cu ceapa care trebuie sa stea la macerat, macar o ora.


Deci, curatam ceapa, o clatim si o tocam fie julien, fie solzisori(eu o prefer solzisori mici).


O punem intr-un vas micut cu capac, presaram peste ea putina sare si turnam otetul balsamic.


Alegem un vas mic pentru putea acoperi ceapa cu otet.


Din timp in timp mai agitam vasul sa ajutam ceapa sa se macereze uniform.


Curatam morcovii, ii clatim bine si ii punem la fiert in apa cu putina sare.


Spalam bine cartofii si ii punem la fiert cu coaja cu tot, in apa cat sa fie bine acoperiti.


E bine sa folosim cartofi rosii pentru ca rezista mai bine la fiert fata de cei albi, adica nu se sfarama si ii putem toca frumos in cuburi.


Lasam ambele ingrediente pe foc pana cand se patrund bine, apoi le scurgem de apa.


Morcovii il lasam la racit, iar cartofii ii trecem prin jet de apa rece, ii curatam de coaja si ii tocam in cuburi.


Morcovii i-am taiat rondele, dar pot fi taiati tot in cuburi, dupa cum prefera fiecare.


Alegem un bol incapator si adaugam morcovii si cartofii in el.


Presaram peste ei putina sare si piper.


Atentie la cantitatea de sare, pentru ca vom sara si maioneza, iar unele ingrediente sunt deja sarate!


Scoatem samburii la masline si le adaugam peste ingredientele din bol.


Taiem gogosjarii julien, la fel si jambonul si le adaugam in bol.


Preparam maioneza, mixand galbenusul cu mustarul, asezonate cu sare si picurand trepatat uleiul si zeama de lamaie, pana obtinem o emulsie stabila.


Scurgem ceapa de otet si o agaugam peste ingredientele din vas, apoi le amestecam usor si le combinam cu maioneza


TIPS-URI

1

Ouale, este bine sa le fierbem inainte de servirea salatei si sa ornam satlata cu ele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata orientala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

dantes 1

24.07.2015, 12:48

Buna!

- Andreea - 1

03.08.2015, 11:17

Ce bunatate

mihaelar63 1

08.12.2016, 12:08

Buna salatica . Chiar aseara ziceam ca nu am preparat de mult timp !!! Eu cum am pierdut asta ? ?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de mascarpone cu fructe, la pahar

de RODIMUR 7

pe 06.08 la 22:51

Tocana de legume

pe 04.08 la 22:08

Balmos

pe 04.08 la 20:19

Paste cu hribi si sos alb

de Rocsi 9

pe 04.08 la 18:58

Salata de vara cu branza feta

pe 02.08 la 22:37

RETETA RECOMANDATA
Salata "a la russe"