Salata poloneza cu ton

de RODIMUR in Salate, 27 Sep 2018 | 875 vizualizari

 

Zilele trecute am aflat de la cineva de această rețetă și cum toate ingredientele îmi erau pe plac, am și făcut-o într-o seară, pentru cină. Nu este pretențioasă, se prepară destul de repede și este foarte consistentă și onctuoasă.
Salata se prepară în straturi și după ce stă la frigider 25-30 de minute se servește ca atare, se amestecă, sau se redecorează, după ce i s-a dat o formă atractivă.

 

INGREDIENTE

  • 75 grame de orez
  • 75-100 grame de cașcaval
  • 1 conservă de ton în ulei
  • 4-6 linguri încărcate de maioneză
  • 2 legături de ceapă verde
  • 2 ouă fierte tari
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata poloneza cu ton:

Mai întâi se pregătesc toate ingredientele.


Orezul se alege, se spală în câteva ape, se fierbe, după care se clătește bine și se lasă la scurs.


Ceapa se curăță, se spală și se taie rondele.


Cașcavalul se răzuie pe răzătoarea mică.


Se fierb două ouă tari.


Se scot bucățile de ton din conservă și se lasă să se scurgă de ulei.


Se face o maioneză groasă, dintr-un: gălbenuș fiert tare, unul crud, 1 linguriță de muștar și 75 ml de ulei.


Se unge bolul cu puțin ulei, după care se pun în el următoarele straturi de ingrediente:


- orezul fiert, scurs bine de apă, nivelat uniform pe fundul bolului;


- se unge stratul de orez cu 2 linguri încărcate de maioneză;


- se presară condimentele pregătite (sare și piper);


- se adaugă bucățile de ton, scurse de ulei;


- se mai întinde un strat de maioneză (eu am renunțat la acest strat, pentru ca salata să nu fie prea grasă);


- se presară din nou sare și piper;


- se pune un strat de ceapă verde tăiată rondele;


- se presară uniform cașcavalul răzuit;


- se întinde al treilea strat de maioneză (două linguri încărcate);


- se presară din nou, sare și piper;


- se răzuiesc ouăle fierte tari pe răzătoarea mare;


- se decorează cu rondele de ceapă verde.


Se acoperă bolul cu o folie alimentară de aluminiu și se dă la frigider pentru 30 de minute.


După acest interval de timp, salata se scoate din frigider și se servește, tăind porții direct din bol, amestecând mai întâi ingredientele, sau dându-i o formă frumoasă și redecorând-o.


 

TIPS-URI

1

Fierbeți suficient orezul, dar nu prea mult, ca să nu se terciuiască. Bobul de orez trebuie să rămână întreg.

2

După fierbere, orezul trebuie clătit în mai multe ape și scurs bine, pentru ca salata să nu fie apoasă.

3

Puteți răzui cașcavalul pe răzătoarea mare, dacă vă place așa.

4

Puteți înlocui cașcavalul cu telemea, dar atunci va trebui să fiți atenți la dozarea sării în mâncare.

5

Maioneza trebuie să fie densă, bine legată, nu lichidă.

6

Lăsați bucățile de ton să se scurgă de ulei, înainte de a fi adăugate în salată.

7

Alegeți ceapă verde abia apărută, cu tijele subțiri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata poloneza cu ton" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

RODIMUR 1

02.10.2018, 08:33

Multumesc frumoa, Mihaela!

cristinutanicolita 1

05.10.2018, 11:54

Tare buna!

RODIMUR 1

05.10.2018, 14:43

Așa e, Cristinuța...Mulțumesc frumos!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

RETETA RECOMANDATA
Salata de ciuperci cu maioneza