Salau cu orez si naut

de Veronica22 in Salau, 8 Dec 2014 | 1344 vizualizari

 

Mancarea este foarte simpla si se gateste foarte rapid.

 

INGREDIENTE

  • 4 buc salau
  • sare si piper
  • ulei pentru prajit
  • Pasta de naut:
  • 1 conserva de naut
  • 1-2 tije de telina
  • 2 linguri ulei de masline
  • 100 ml supa de legume
  • 1 catel usturoi
  • Garnitura de orez:
  • 1 cana orez
  • 1 ceapa
  • 3 cani supa de legume
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salau cu orez si naut:

Pestele curatat de solzi si intestine se fileteaza.Se lasa cu piele.Portionam apoi bucatile de peste(eu le-am taiat in jumatate. Se sareaza si pipareaza si se lasa cateva min dupa care se pune la prajit in tigaia incinsa in putin ulei.Prajim pestele pe partea cu pielea prima data si apoi il intoarcem .

Pasta de naut:

Tijele de telina se toaca marunt si se calesc in ulei de masline.Punem apoi nautul din conserva peste telina in tigaie si mai adaugam si supa de legume.Lasam sa mai fiarba cam 10-15 min.Adaugam la final si usturoiul tocat foarte marunt.Punem nautul cu telina intr-un vas mai adanc pentru a putea pasa compozitia.Eu am preferat sa nu fie o pasta extrem de fina,de aceea au ramas in pasta si mici bucatele de telina.

Garnitura de orez:

Calim ceapa tocata marunt in putin ulei de masline,adaugam orezul si supa de legume.Fierbem la foc mic pana cand orezul a absorbit aproape tot lichidul.Acoperim vasul si il mai lasam 5 min.Daca este necesar mai adaugam sare in timp ce gatim orezul.

Servim pe farfurie orez alaturi de pasta de naut si bucati de peste prajit.O feliuta de lamaie,cativa stropi de zeama de lamaie peste naut si  peste vor da savoare preparatului.

 

TIPS-URI

1

salau,naut,orez,

Daca ti-a placut reteta noastra "Salau cu orez si naut" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

mirela0911

mirela0911 1

09.12.2014, 14:40

Ksenya

Ksenya 1

09.12.2014, 18:56

imi place

babi5

babi5 1

17.12.2014, 19:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!