Salau cu prosciutto, rosii uscate si usturoi

de mihaelar63 in Salau, 15 Ian 2018 | 3165 vizualizari

 

 Pofta vine mancand si inspiratia gatind. De data aceasta am avut la dispozitie doua bucati de salau, partea din spate, de cate un kg. Sincer nu am stiut cum le voi pregati.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg salau
  • 200 gr prosciutto
  • 200 gr rosii uscate
  • 100 gr capere
  • 100 ml ulei masline
  • 6 catei usturoi
  • 4 foi dafin
  • 2 lamai
  • 2 ardei kapia rosii
  • 1 legatura ceapa verde
  • sare de mare cu chilly [ in rasnita ]
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salau cu prosciutto, rosii uscate si usturoi:

  1. Bucatile de peste se curata, se spala si se sareaza.
  2. Usturoiul, ceapa se curata si se spala.
  3. Pisati usturoiul. Taiati caperele marunt.
  4. Condimentati rasnind sare si chilly, stropiti cu lamaie si ungeti cu pasta de usturoi salaul.
  5. Bucatile de prosciutto se taie fasii subtiri, la fel si rosiile uscate.
  6. Salaul se increasteaza pe fiecare parte, din 2 in 2 cm.
  7. In fiecare taietura facuta cu cutitul pe peste, se introduce cate o fasiuta de prosciutto si una de rosie uscata.
  8. Spalati ardeiul Kapia si-l taiati rondele.
  9. Taiati bucati mai mari partea alba a cepei si introduceti in interiorul pestelui impreuna cu felii de lamaie, capere, felii de ardei, foi de dafin si restul de rosii ramase.
  10. Din loc in loc, asezati proscciuto [rasucit sub forma de trandafiri] ce -l mai aveti. Distribuiti in tava si rondele de Kapia.
  11. Turnati deasupra uleiul de masline si dati pestele la cuptor timp de 30 minute 
  12.  Decorati pestele cu lamaie, ceapa verde si rondele de ardei Kapia rosu.
  13. Serviti pestele cu garnitura si salata preferata.
  14. Noi am servit alaturi de orez cu patrunjel verde.

TIPS-URI

1

Salaul are o carne frumoasa ferma, alba. Din cauza carnii ferme, trebuie sarat din timp pentru a absorbi sarea. Daca aveti posibilatea, macar cu doua ore inainte de preparare.

2

Salaul are oase putine, mai mult sirea spinarii. Se poate consuma cu mai mare usurinta decat alti pesti de apa dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salau cu prosciutto, rosii uscate si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si mascarpone

de oanapl 7

ieri la 20:30

Plăcintă cu ricotta si mascarpone

ieri la 19:39

 Tartă răsturnată cu mere și alune

ieri la 19:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
File de salau cu crusta de piure picant