Salsa picanta cu legume

de Oana in Pt. carne, 17 Oct 2009 | 10478 vizualizari

 

Este un sos extraordinar de bun, putin picant (se face dupa gustul fiecaruia), merge de minune cu preparatele din carne!

 

INGREDIENTE

  • 2 ardei grasi verzi (verde intens!)
  • 2 ardei grasi rosii si carnosi
  • 1 rosie mare
  • 1 ardei iute
  • o cana suc de rosii
  • 2-3 fire de ceapa verde
  • o lingura ulei de masline
  • sare
  • piper
  • un praf de zahar
  • boia iute
  • ceapa verde uscata
  • cimbru
  • busuioc
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salsa picanta cu legume:

Se spala bine sub jet de apa ardeii, ceapa si rosia. Pe o plita incinsa se coc ardeii rosii, verzi si cel iute, apoi se scot si se pun intr-un castron, acoperindu-i cu un capac. Astfel se vor inmuia si se vor curata mult mai repede de coaja. Se lasa la odihnit 10 minute apoi se curata de coaja, de cotoare si seminte.


Sucul de rosii se amesteca cu uleiul de masline, cu ardeiul iute copt si cu cate un ardei gras, unul verde si unul rosu, apoi se mixeaza bine cu blenderul vertical, pana se obtine o pasta. Ceilalti ardei copti se toaca cubulete. Rosia se decojeste si se toaca si ea cubulete.


Se pune o craticioara pe foc, se adauga crema de ardei cu suc de rosii, ardeii copti cubulete si rosia tocata. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, boia iute si celelalte condimente, dupa plac. Se lasa sa dea cateva clocote, la foc mic. Se opreste focul si se adauga ceapa verde taiata rondele fine, pentru o textura crocanta.


Se serveste atat rece, cat si calda.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salsa picanta cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Oana 1

27.10.2009, 10:56

Ma bucur, Paul!

Oana 1

17.11.2009, 13:58

Am facut adineauri salsa pt. quesadilla , de data asta a iesit suuuper picanta Am avut un ardei iute mai mare si era iute rau Dar am pus mai mult suc de rosii si a iesit super In loc de ardei gras am copt gogosari , unul verde si unul rosu.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mini penne cu salsa de busuioc si fulgi de migdale