Saltimboca alla romana cu mozzarella

de mihaelar63 in Vita, 7 Mar 2015 | 1457 vizualizari

 

Am preluat aceasta reteta clasica italiana de la chef Jaques Pepin. De obicei se prepara fara mozzarella dar mie mi-a placut aceasta varianta . Salvia am suficienta asa ca am trecut la treaba . Se prepara rapid si este delicioasa .Prin traducere saltimboca inseamna ,, sare in gura '' , buna denumire , este o incantare pentru papilele gustative. La inceput reteta a aparut in Venetia dar a fost repede adoptata si servita in localurile romane .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne vitel
  • 400 gr mozzarella
  • 400 gr prosciutto
  • 100 ml vin alb
  • frunze de salvie
  • 3 linguri unt
  • 3 linguri ulei masline
  • 1 lingura capere
  • faina alba
  • sare
  • piper
  • Orez, rosii
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saltimboca alla romana cu mozzarella:


  1. Carnea de vitel se portioneaza in felii se sareaza , se pipareaza .

  2. Feliati mozzarella si prosciutto.

  3. Pe fiecare felie de carne se aseaza cate o felie de branza, o frunza de salvie si deasupra felia de prosciutto .Cu ajutorul unui bat de lemn pentru frigarui sau scobitori fixati feliile [ ca in imagine] .Dati bucatile astfel fixate prin putina faina alba.

  4. Intr-o tigaie incapatoare topiti untul in ulei si prajiti feliile usor pe ambele parti . Scoteti feliile prajite intr-o tava si dati la cald in cuptorul preincalzit timp de 5-10 minute [ pentru a se gratina frumos ].

  5. Intre timp adugati in tigaia in care ati prajit carnea, vinul si caperele . Lasati sa scada usor pana cand sosul are consistenta potrivita .

  6. Serviti preparatul cald cu sos si garnitura preferata .Noi am avut langa saltimboca orez fiert si rosii .

 

TIPS-URI

1

Atentie la sare , prosciutto de regula este sarat mai puternic .

2

La un preparat atat de gustos merge un pahar de vin . Noi am avut vin demi-sec alb din via proprie .

3

Reteta originala se prepara cu carne de vita . Se poate prepara si cu porc sau pui .

Daca ti-a placut reteta noastra "Saltimboca alla romana cu mozzarella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

mihaelar63 1

07.03.2015, 23:23

Corinuta cred daca faci cu sunculita slaba si la cuptor ar place si micutei

dantes 1

08.03.2015, 08:20

Foarte buna!

monik80 1

09.03.2015, 18:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Saltimbocca alla Romana