"Sambusek" cu carne-specific arabesti

de Mihaela11_jo in Aperitive / Garnituri, 5 Mai 2011 | 5744 vizualizari

 

Sambusek( sau sambousek, sau samboosek) sunt niste placite de aluat prajite in ulei foarte populare in tarile arabe, un aperitiv nelipsit de la restaurantele cu profil arab.
Aluatul se poate pregati acasa( margarina de palmier le da o aroma deosebita) sau se pot cumpara de gata proaspete sau congelate la supermarket.
Se umplu cu telemea, carne macinata, cartofi condimentati,vegetale.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foi de sambusek  
  • 250 grame carne de vita( sau oaie) macinata  
  • 1 ceapa mica taiata marunt  
  • sare dupa gust  
  • 1 lingurita condiment mixt pentru carne: piper,chimin,scortisoara,coriandru,ghimbir,nucsoara  
  • 3 linguri de ulei de masline  
  • ulei vegetal pentru prajit placintele
  • seminte de pin prajite in ulei(optional)
  • Daca aluatul pentru sambousek de prepara acasa sunt necesare:  
  • 1 si 1/2 cani de faina  
  • 1/2 cana de margarina de palmier  
  • 1 lingurita de sare  
  • 1/2 cana apa rece
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Sambusek" cu carne-specific arabesti:

Se pune la incins intr-o tigaie anti aderenta uleiul de masline si se caleste ceapa 2-3 minute, apoiu se adauga carnea toccata, sarea si condimentele si se lasa sa se prajeasca inca 5-6 minute.



Se scoate intr-un bol si se lasa sa se raceasca.



Se ia cate o foaie de aluat si se umple cu 1 lingurita din amestecul de carne.



Sau:



Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã, 1 linguriţã sare si ½ canã apã rece.



Se frãmânta uşor şi se întinde o foaie subţire de ½ cm pe planşeta pudratã cu fainã.



Se taie din foaie cercuri de cca 5cm diametru cu ajutorul formei pentru sambusek.



Se aseaza rondeaua de aluat pe forma de sambusek.



Se umplu cu amestecul de carne si se inchide forma pentru a se lipi bine capetele.



Se incinge uleiul intr-o tigaie anti aderenta si se prajesc placintelele pana iau o culoare aurie.



Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra ""Sambusek" cu carne-specific arabesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Mihaela11_jo 1

07.05.2011, 07:45

Eduard
Cristiana_Dana

mamaieelena 1

08.05.2011, 08:00

delicios

Mihaela11_jo 1

08.05.2011, 22:28

mamaieelena

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi la cuptor