"Sambusek" cu carne-specific arabesti

de Mihaela11_jo in Aperitive / Garnituri, 5 Mai 2011 | 5492 vizualizari

 

Sambusek( sau sambousek, sau samboosek) sunt niste placite de aluat prajite in ulei foarte populare in tarile arabe, un aperitiv nelipsit de la restaurantele cu profil arab.
Aluatul se poate pregati acasa( margarina de palmier le da o aroma deosebita) sau se pot cumpara de gata proaspete sau congelate la supermarket.
Se umplu cu telemea, carne macinata, cartofi condimentati,vegetale.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foi de sambusek  
  • 250 grame carne de vita( sau oaie) macinata  
  • 1 ceapa mica taiata marunt  
  • sare dupa gust  
  • 1 lingurita condiment mixt pentru carne: piper,chimin,scortisoara,coriandru,ghimbir,nucsoara  
  • 3 linguri de ulei de masline  
  • ulei vegetal pentru prajit placintele
  • seminte de pin prajite in ulei(optional)
  • Daca aluatul pentru sambousek de prepara acasa sunt necesare:  
  • 1 si 1/2 cani de faina  
  • 1/2 cana de margarina de palmier  
  • 1 lingurita de sare  
  • 1/2 cana apa rece
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Sambusek" cu carne-specific arabesti:

Se pune la incins intr-o tigaie anti aderenta uleiul de masline si se caleste ceapa 2-3 minute, apoiu se adauga carnea toccata, sarea si condimentele si se lasa sa se prajeasca inca 5-6 minute.

Se scoate intr-un bol si se lasa sa se raceasca.

Se ia cate o foaie de aluat si se umple cu 1 lingurita din amestecul de carne.

Sau:

Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã, 1 linguriţã sare si ½ canã apã rece.

Se frãmânta uşor şi se întinde o foaie subţire de ½ cm pe planşeta pudratã cu fainã.

Se taie din foaie cercuri de cca 5cm diametru cu ajutorul formei pentru sambusek.

Se aseaza rondeaua de aluat pe forma de sambusek.

Se umplu cu amestecul de carne si se inchide forma pentru a se lipi  bine capetele.

Se incinge uleiul intr-o tigaie anti aderenta si se prajesc placintelele pana iau o culoare aurie.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra ""Sambusek" cu carne-specific arabesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

"Sambusek" cu carne-specific arabesti-0
"Sambusek" cu carne-specific arabesti-1
"Sambusek" cu carne-specific arabesti-2
"Sambusek" cu carne-specific arabesti-3
"Sambusek" cu carne-specific arabesti-4
"Sambusek" cu carne-specific arabesti-5
"Sambusek" cu carne-specific arabesti-6
"Sambusek" cu carne-specific arabesti-7
"Sambusek" cu carne-specific arabesti-8
"Sambusek" cu carne-specific arabesti-9
"Sambusek" cu carne-specific arabesti-10
"Sambusek" cu carne-specific arabesti-11
"Sambusek" cu carne-specific arabesti-12
"Sambusek" cu carne-specific arabesti-13
"Sambusek" cu carne-specific arabesti-14
"Sambusek" cu carne-specific arabesti-15
"Sambusek" cu carne-specific arabesti-16
"Sambusek" cu carne-specific arabesti-17
"Sambusek" cu carne-specific arabesti-18

COMENTARII (21)

Mihaela11_jo

Mihaela11_jo 1

07.05.2011, 07:45

Eduard
Cristiana_Dana

mamaieelena

mamaieelena 1

08.05.2011, 08:00

delicios

Mihaela11_jo

Mihaela11_jo 1

08.05.2011, 22:28

mamaieelena

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!