Sambusek cu telemea de oaie si za’atar

de Mihaela11_jo in Aperitive / Garnituri, 8 Ian 2011 | 4118 vizualizari

 

Sambusek( sau sambousek, sau samboosek) sunt niste placinte de aluat prajite in ulei foarte populare in tarile arabe, un aperitiv nelipsit de la restaurantele cu profil arab.
Aluatul se poate pregati acasa( margarina de palmier le da o aroma deosebita) sau se pot cumpara de gata proaspete sau congelate la supermarket.
Se umplu cu telemea, carne macinata, cartofi,vegetale.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foi de sambusek  
  • 500 grame telemea de oaie ( rasa pe razatoarea mare)
  • 3 linguri za'atar
  • 1 lingura de ulei de masline ulei vegetal pentru prajit placintele Daca aluatul pentru sambousek de prepara acasa sunt necesare:  
  • 1 si 1/2 cani de faina  
  • 1/2 cana de margarina de palmier  
  • 1 lingurita de sare  
  • 1/2 cana apa rece
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sambusek cu telemea de oaie si za’atar:

Branza se rade pe razatoarea mare si se adauga za'atarul si uleiul de masline; se amesteca.

Se ia cate o foaie de aluat si se umple cu 1 lingurita din amestecul de branza.

Sau:

Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã, 1 linguriţã sare si ½ canã apã rece.

Se frãmânta uşor şi se întinde o foaie subţire de ½ cm pe planşeta pudratã cu fainã.

Se taie din foaie cercuri de cca 3cm diametru.

Se umplu cu amestecul de branza si se lipesc bine capetele.

Se incinge uleiul intr-o tigaie anti aderenta si se prajesc placintelele pana iau o culoare aurie.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Za’atarul este un condiment specific tarilor arabe preparat din oregano uscat,lamaita,maghiran,seminte de susan prajite,sare.Este in general preparat acasa de majoritata gospodinelor de la sate si condimentele folosite sunt tinute secrete.Se pot adauga si alte condimente cum ar fi:cimbru,chimin,coriandru,fenicol.In Palestina reteta include chimin dulce ( carawe sau fenicol).In Liban se adauga adesea sumac, un condiment care da o culoare rosieinchisa.In Egipt acest condiment se prepara cu scortisoara,cuisoare si muguri de trandafir.Se foloseste in numeroase mancaruri si aluaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sambusek cu telemea de oaie si za’atar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Sambusek cu telemea de oaie si za’atar-0
Sambusek cu telemea de oaie si za’atar-1
Sambusek cu telemea de oaie si za’atar-2
Sambusek cu telemea de oaie si za’atar-3
Sambusek cu telemea de oaie si za’atar-4
Sambusek cu telemea de oaie si za’atar-5
Sambusek cu telemea de oaie si za’atar-6
Sambusek cu telemea de oaie si za’atar-7
Sambusek cu telemea de oaie si za’atar-8
Sambusek cu telemea de oaie si za’atar-9
Sambusek cu telemea de oaie si za’atar-10
Sambusek cu telemea de oaie si za’atar-11
Sambusek cu telemea de oaie si za’atar-12
Sambusek cu telemea de oaie si za’atar-13
Sambusek cu telemea de oaie si za’atar-14
Sambusek cu telemea de oaie si za’atar-15

COMENTARII (12)

lia maria

lia maria 1

09.01.2011, 10:11

ce bune

kamy

kamy 1

09.01.2011, 17:02

cred sa-s buuuune

Mihaela11_jo

Mihaela11_jo 1

09.01.2011, 18:51

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostoli cu cacao si nutella

de Rux 9

Crostoli cu cacao...

ieri la 22:36

Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura

de Rocsi 9

Chec cu lamaie,...

ieri la 20:26

Cornulete cu untura si gem

de Aletta 4

Cornulete cu...

ieri la 20:05

Budinca de cozonac panettone

Budinca de...

ieri la 19:53