Cescute de cartofi duchesse cu umplutura de ciuperci

de alba_zori in Aperitive / Garnituri, 1 Feb 2013 | 2908 vizualizari

 

Am incadrat trei feluri de cartofi in aceasta reteta,dar cel mai mult mi-au placut cescutele cu ciuperci,gustoase foc si calde minunate,ce sa mai zic,sper sa va placa cat mie,am sa mai fac aceasta reteta,inspiratie de la cartofii duchesse e de la draga mea Ionela,Lilik care are un blog tare frumos pe google:Cucinadicasamia,si ma bucur mult pentru ea.Cu ocazia asta o salut cu drag si o pup.

 

INGREDIENTE

  • Pentru cescute:
  • 600 gr cartofi (3 cartofi mai mari)
  • foarte putina sare,nucsoara
  • ulei de masline
  • 1 ou si un galbenus pentru uns
  • 100 gr parmezan
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr ciuperci taiate cubulete
  • 3 catei de usturoi
  • vin alb
  • ulei de masine,sare,piper
  • putina faina de fistic sau de nuci daca vrem(si daca nu avem patrunjel)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cescute de cartofi duchesse cu umplutura de ciuperci:

Mai intai am pus cartofii cu tot cu coaja in apa cu putina sare si am lasat la fiert pana am verificat cu o furculita ca sunt fierti bine. Am scurs de apa, am pus sub jet de apa rece si asa am putut curata cu ajutorul unei furculite intepate in cartof si cu un cutit. Intr-un bol i-am strivit bine cu furculita si am adaugat un ou intreg, parmezan putina sare (pentru ca parmezanul e deja sarat) nucsoara si am amestecat bine bine pana a devenit ca o crema mai consistenta.

Am pus compozitia intr-un sac-a-poche si am facut niste forme de bezele in tava tapetata cu hartie de copt. Am format si cateva cescute, mai intai am facut un cerc cu poch-ul,apoi am format bordurile, am aranjat bine cu o furculita ca sa fie egale. Am uns cu un galbenus batut bine cu un strop de lamaie desupra fiecarei cescute si bezele, asta cu ajutorul unei pensule de bucatarie.

Am pus tot la cuptorul preincalzit la 180 grade pana s-au colorat bine si uscat deasupra, cam 25 minute maxim.

Am facut umplutura intre timp: intr-o tigaie am pus un fir de ulei de masline cu 3 catei de usturoi, am calit putin si am adaugat si ciupercile, am stins cu un paharel de vin alb si lasat sa scada putin, apoi am adaugat si apa fiarta din cand in cand pana s-au facut bine ciupercile. Am condimentat dupa gust cu sare si piper.

Am scurs de eventual ulei in plus si am umplut cescutele mele cu umplutura de ciuperci. Am decorat cu putina faina de fistic si pentru ca nu aveam patrunjel. Dar au iesit foarte bune si asa.

Am facut si al treilea fel: am taiat doua felii de salam uscat si am luat doua scobitori si am asezat o bezea de cartof, o felie de salam si iar o bezea de cartof.

Se mai poate face si cu branza de care vreti, asta ca un aperitiv in plus sau garnitura la crenvusti.

 

RETETA IN IMAGINI

Cescute de cartofi duchesse cu umplutura de ciuperci-0
Cescute de cartofi duchesse cu umplutura de ciuperci-1
Cescute de cartofi duchesse cu umplutura de ciuperci-2
Cescute de cartofi duchesse cu umplutura de ciuperci-3
Cescute de cartofi duchesse cu umplutura de ciuperci-4
Cescute de cartofi duchesse cu umplutura de ciuperci-5
Cescute de cartofi duchesse cu umplutura de ciuperci-6
Cescute de cartofi duchesse cu umplutura de ciuperci-7
Cescute de cartofi duchesse cu umplutura de ciuperci-8
Cescute de cartofi duchesse cu umplutura de ciuperci-9
Cescute de cartofi duchesse cu umplutura de ciuperci-10
Cescute de cartofi duchesse cu umplutura de ciuperci-11
Cescute de cartofi duchesse cu umplutura de ciuperci-12
Cescute de cartofi duchesse cu umplutura de ciuperci-13
Cescute de cartofi duchesse cu umplutura de ciuperci-14

COMENTARII (18)

Rocsi

Rocsi 1

01.02.2013, 21:19

Trebuie sa fie o super bunatate

Bunica

Bunica 1

01.02.2013, 22:31

Le-am trecut repede la favorite Cred ca sunt o bunatate!

diana_k

diana_k 1

02.02.2013, 20:40

arata tare bine, sigur au fost si foarte, foarte gustoase

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!