Samosa cu pui

de RoXx in Aperitive / Garnituri, 25 Apr 2014 | 3711 vizualizari

 

O reteta indiana delicioasa si usor de preparat.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat :

  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 100 ml apa
  • un praf de sare
  • 30 gr faina de porumb
  • 250 gr faina de grau

Pentru umplutura :

  • 200 gr piept de pui dezosat
  • 1 ardei chili verde
  • cateva fire de coriandru proaspat
  • 30 gr pudra de curry
  • 15 gr pudra de ghimbir
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa mare
  • 3-4 catei de usturoi
  • 30 ml ulei de floarea soarelui
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Samosa cu pui:

Prepararea aluatului : Se amesteca bine toate ingredientele intr-un bol pana ce se formeaza un aluat moale si se lasa 20-30 de min sa se odihneasca.


Prepararea umpluturii : Pieptul de pui se fierbe in apa cu sare si piper.Cand este gata , se da prin blender impreuna cu ceapa si usturoiul.Coriandrul si ardeiul chili se toaca marunt.Intr-o tigaie incinsa se pune uleiul si ceapa si se lasa 1-2 min.Peste,se pune si pieptul de pui , usturoiul , coriandrul si ardeiul . Se asezoneaza, se pun si condimentele si se lasa 5 min la foc mediu.


Aluatul se imparte in 4 bile si se intinde fiecare in strat subtire si forma patrata. Fasia se imparte in 4 patrate mai mici . Intr-un patrat se pune o lingurita din umplutura , se da pe margini cu apa amestecata cu faina si apoi se unesc colturile pentru a forma un triunghi. Se formeaza toate astfel si se lasa pe o tava cu faina sub ele pentru a nu se lipi. Se prajesc in ulei incins cate 1 min pe fiecare parte pana se rumenesc. Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

cine nu mananca iute poate renunta la ardeiul chili

2

aluatul se poate face si fara faina de porumb

3

la prepararea aluatului cantitatea de faina difera , in functie de calitatea ei

Daca ti-a placut reteta noastra "Samosa cu pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

RoXx 1

26.04.2014, 10:35

multumesc

MIUTA 1

26.04.2014, 12:32

Suuuuuuper

RoXx 1

26.04.2014, 20:06

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Samosa cu pui