Sandvis Caprese

de RODIMUR in Sandvisuri, 22 Iun 2018 | 3508 vizualizari

 

Astăzi am făcut o salată Caprese și pentru că nu s-a terminat, m-am gândit ca din ce a rămas să fac și un sandivș cu același nume, pentru pus la pachet.
Sandvișul Caprese a fost preparat pentru prima dată în 1952,  pe insula Capri, la Hotelul Capri Quisisana, unde regele Farouk al Egiptului, revenit de pe plajă a cerut ceva ușor de mâncat. I s-a servit o specialitate locală, având culorile Italiei, între două felii de pâine. Regele a fost foarte încântat și a cerut că această mâncare să fie inclusă în lista preparatelor sale favorite. Această întâmplare a adus faima salatei și sandvișului Caprese.
Sandvișul poate fi preparat rece, sau cald, iar unele variante din zilele noastre includ și felii de piept de pui, pentru o mai mare consistență și savoare. Eu am rămas la rețeta originală, nu numai pentru că îmi place așa, ci și pentru că a trebuit să prepar sandvișul cu ceea ce mi-a rămas de la salata preparată.

 

INGREDIENTE

  • 2 felii de pâine toast
  • 3 felii de brânză mozzarella
  • 3 felii de roșie
  • 20 grame de unt
  • 1 linguriță de ulei de măsline
  • sare
  • oregano
  • frunze de busuioc
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sandvis Caprese:

Pentru un sandviș rece, cele două felii de pâine toast se vor prăji, după care se vor unge, calde fiind, cu unt.

Pe o felie de pâine prăjită și unsă cu unt se pun feliile de roșie, apoi cele de mozzarella și frunzele de busuioc, spălate și zvântate în prealabil. Se stropesc ingredientele cu ulei de măsline, se condimentează cu sare și oregano, după care se acoperă totul cu cea de-a doua felie de pâine toast.

Pentru un sandviș cald, pâinea nu se mai prăjește în prealabil, iar sandvișul, după ce a fost pregătit, se va prepara la sandwich-maker. Untul și brânza se vor topi la încălzire și vor pătrunde în feliile de pâine, iar mirosul îmbietor și aromele, vor face foarte gustos și apetisant acest sandviș.

Se poate decora cu frunze de busuioc.

TIPS-URI

1

Spălați și ștergeți roșiile înainte de feliere.

2

Mozzarella trebuie să fie bine scursă de zer și uscată, înainte de a fi feliată.

3

Busuiocul trebuie spălat și zvântat, înainte de prepararea sandvișului.

4

Variantele mai noi ale acestui tip de sandviș conțin felii de piept de pui și diferite sosuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sandvis Caprese" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sandvis cu cascaval Delaco, sunca si mar