Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Când pregătești niște sandvișuri drăguțe și bune, șimți nevoia să fotografiezi și să postezi rețeta, mai ales când nu ai prea multe la acest capitol. Ceea ce am și făcut, căci despre mine era vorba. Nu eram chiar foarte hotărâtă să postez această rețetă, dar m-a încurajat cineva care mi-a spus că ar fi utilă pentru cei cu mai puțină experiență în bucătărie, cărora nu le reușesc nici ouăle ochiuri. Eu cred că fiecare gătește, mai bine sau nu, așa cum îi place, iar eu nu fac decât să vă arăt doar ceea ce fac, pe gustul nostru și pentru noi.
Chiflele se taie pe orizontală și partea inferioară se unge cu unt.
Se curăță ceapa, se spală și se feliază.
Se fac două ouă ochiuri.
Peste jumătățile de chifle unse cu unt se pun feliile de cașcaval, apoi cele de mușchiuleț (șuncă, sau pastramă) și la urmă, oăle făcute ochiuri.
Se condimentează ouăle cu sare și piper.
Se adaugă măsline feliate și feliuțe de ceapă, se pun deasupra jumătățile superioare de chifle iar sandvișurile se prezintă pe farfurioare, alături de măsline, ceapă și roșii cherry.
1
Ungeți cu unt numai partea inferioară (de la bază) a sandvișului. Dacă o ungeți și pe cea superioară, poate aluneca de pe ou.
2
Se poate folosi: șuncă presată, mușchiuleț file, pastramă, kaiser...
3
În loc de ceapă roșie, se poate folosi ceapă verde, mai ales în sezon.
4
Aveți grijă cum preparați ouăle ochiuri, ca să nu se întărească gălbenușurile. Majoritatea oamenilor doresc ca gălbenușurile să rămână moi, pentru că așa sunt mai bune și nicidecum înecăcioase.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola