Sandwich cu crema mascarpone

de Irina in Prajituri, 13 Noi 2013 | 26556 vizualizari

 

O prajitura facuta cu dedicatie pentru Matei si data gata de Ioana pana la urma. :D

 

INGREDIENTE

  • Pt foi:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar brun
  • 5 linguri de faina alba
  • 5 linguri de cacao
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon
  • esenta de rom
  • Pt crema mascarpone:
  • 400 g crema mascarpone Delaco
  • 200 g smantana
  • 3 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon
  • 1 ciocolata alba
  • 1 plic gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sandwich cu crema mascarpone:

Am separat intai galbenusurile de albusuri.


Galbenusurile le-am mixat bine cu zaharul. Am adaugat cacao, zahar vanilat, esenta de rom.


Albusurile batute spuma le-am pus peste compozitie si le-am incorporat usor, dupa care am adaugat si faina, cate o lingura, amestecand la fel de usor, pentru ca la final foaia sa ramana pufoasa.


Am tapetat o tava cu foaie de copt si am turnat in ea jumatate din compozitie. Am nivelat si am pus foaia in cuptorul incins pentru 15 minute.


La fel am procedat si cu restul compozitiei, astfel ca am obtinut doua foi, cu dimensiuni de 20/30 cm (cu aproximatie).


Crema:


Branza mascarpone am mixat-o intr-un bol cu zaharul si zaharul vanilat.


Gelatina am pus-o la hidratat, conform instructiunilor de pe plic.


Ciocolata alba am rupt-o in bucati mici si am pus-o cu smantana pe foc. Am amestecat pana s-a topit ciocolata si am oprit focul. Am adaugat gelatina si am incorporat-o bine. Am lasat putin la racit.


Am amestecat compozitia calduta cu cea rece.


In tava in care am copt foile am pus una din foi, am turnat crema deasupra ei si am nivelat bine, dupa care am pus cealalta foaie deasupra.


Am lasat prajitura la rece, peste noapte. A doua zi am taiat-o sub forma unor dreptunghiuri, de asta i-am si zis sandwich.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sandwich cu crema mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

ralu_ca 1

15.01.2014, 12:33

Pushaa 1

28.01.2014, 13:17

bunaaaaaa

Valclaudia 1

24.04.2014, 19:04

grozava prajitura!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel