Sandwich cu crema mascarpone

de Irina in Prajituri, 13 Noi 2013 | 27594 vizualizari

 

O prajitura facuta cu dedicatie pentru Matei si data gata de Ioana pana la urma. :D

 

INGREDIENTE

  • Pt foi:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar brun
  • 5 linguri de faina alba
  • 5 linguri de cacao
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon
  • esenta de rom
  • Pt crema mascarpone:
  • 400 g crema mascarpone Delaco
  • 200 g smantana
  • 3 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon
  • 1 ciocolata alba
  • 1 plic gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sandwich cu crema mascarpone:

Am separat intai galbenusurile de albusuri.


Galbenusurile le-am mixat bine cu zaharul. Am adaugat cacao, zahar vanilat, esenta de rom.


Albusurile batute spuma le-am pus peste compozitie si le-am incorporat usor, dupa care am adaugat si faina, cate o lingura, amestecand la fel de usor, pentru ca la final foaia sa ramana pufoasa.


Am tapetat o tava cu foaie de copt si am turnat in ea jumatate din compozitie. Am nivelat si am pus foaia in cuptorul incins pentru 15 minute.


La fel am procedat si cu restul compozitiei, astfel ca am obtinut doua foi, cu dimensiuni de 20/30 cm (cu aproximatie).


Crema:


Branza mascarpone am mixat-o intr-un bol cu zaharul si zaharul vanilat.


Gelatina am pus-o la hidratat, conform instructiunilor de pe plic.


Ciocolata alba am rupt-o in bucati mici si am pus-o cu smantana pe foc. Am amestecat pana s-a topit ciocolata si am oprit focul. Am adaugat gelatina si am incorporat-o bine. Am lasat putin la racit.


Am amestecat compozitia calduta cu cea rece.


In tava in care am copt foile am pus una din foi, am turnat crema deasupra ei si am nivelat bine, dupa care am pus cealalta foaie deasupra.


Am lasat prajitura la rece, peste noapte. A doua zi am taiat-o sub forma unor dreptunghiuri, de asta i-am si zis sandwich.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sandwich cu crema mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

Pushaa 1

28.01.2014, 13:17

bunaaaaaa

Valclaudia 1

24.04.2014, 19:04

grozava prajitura!

Panacris 1

31.10.2017, 09:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura fina