Sandwich falafel

de susu in Mancaruri de post, 22 Mar 2016 | 1443 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr naut,
  • 1 legatura patrunjel verde,
  • 1 legatura coriandru proaspat (daca nu aveti puneti inca o legat de patrunjel),
  • 1 ceapa rosie mare,
  • 1 ceapa alba mare,
  • 6 catei de usturoi,
  • ulei de masline,
  • piper,
  • boia dulce 1 lgt,
  • curry 1 lgt,
  • turmeric,
  • seminte de susan 4 lgt,
  • curcuma 1 lgt,
  • nucsoara 1 vf lgt,
  • chimion macinat 2 lgt,
  • 2 lgt vegeta,
  • rosii,
  • cartofi prajiti,
  • castraveti acri,
  • varza alba si rosie,
  • pesmet si faina pentru prajit,
  • ketchup,
  • 2 lg faina pentru compozitie,
  • 1 lg bicarbonat,
  • lipie,
  • maioneza
  • sos de usturoi
  • iaurt sau susan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sandwich falafel:

 

Nautul se pune de seara in apa calduta cu bicarbonat. Puteti folosi naut la conserva care este gata fiert. Daca vi se pare ca nautul nu este unflat il puteti fierbe 1/2 ora. A doua zi scurgem nautul, il spalam si-l dam prin masina de tocat sau robot impreuna cu putin ulei de masline. Scoatem nautul si blenduim verdeata cu usturoiul, condimentele, cele 2 lg de faina si ceapa.

Amestecam cele doua compozitii si dam pasta la rece pentru o ora.  Facem o chiftea de proba si daca e legata se formeaza toate chiftelele, se trec prin faina sau pesmet si se prajesc in ulei incins. Se scot pe servetele sa se scurga.

Daca nu le faceti de post puteti adauga un ou in compozitie, se leaga mai bine. Nu trebuie sa le tavaliti de mai multe ori prin pesmet pentru ca vor iesi mai crocante. Se aseaza pe lipie varza taiata fideluta si frecata cu putina sare, castraveciori murati, cartofi prajiti, chiftele, frunze intregi de patrunjel, ketchup, sos de care doriti, rosii felii, strangem lipia si servim.

 

RETETA IN IMAGINI

Sandwich falafel-0
Sandwich falafel-1
Sandwich falafel-2

COMENTARII (4)

Geanina87

Geanina87 1

22.03.2016, 09:31

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

22.03.2016, 11:53

mamaieelena

mamaieelena 1

22.03.2016, 18:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!