Sandwich falafel

de susu in Mancaruri de post, 22 Mar 2016 | 1890 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr naut,
  • 1 legatura patrunjel verde,
  • 1 legatura coriandru proaspat (daca nu aveti puneti inca o legat de patrunjel),
  • 1 ceapa rosie mare,
  • 1 ceapa alba mare,
  • 6 catei de usturoi,
  • ulei de masline,
  • piper,
  • boia dulce 1 lgt,
  • curry 1 lgt,
  • turmeric,
  • seminte de susan 4 lgt,
  • curcuma 1 lgt,
  • nucsoara 1 vf lgt,
  • chimion macinat 2 lgt,
  • 2 lgt vegeta,
  • rosii,
  • cartofi prajiti,
  • castraveti acri,
  • varza alba si rosie,
  • pesmet si faina pentru prajit,
  • ketchup,
  • 2 lg faina pentru compozitie,
  • 1 lg bicarbonat,
  • lipie,
  • maioneza
  • sos de usturoi
  • iaurt sau susan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sandwich falafel:


Nautul se pune de seara in apa calduta cu bicarbonat. Puteti folosi naut la conserva care este gata fiert. Daca vi se pare ca nautul nu este unflat il puteti fierbe 1/2 ora. A doua zi scurgem nautul, il spalam si-l dam prin masina de tocat sau robot impreuna cu putin ulei de masline. Scoatem nautul si blenduim verdeata cu usturoiul, condimentele, cele 2 lg de faina si ceapa.


Amestecam cele doua compozitii si dam pasta la rece pentru o ora. Facem o chiftea de proba si daca e legata se formeaza toate chiftelele, se trec prin faina sau pesmet si se prajesc in ulei incins. Se scot pe servetele sa se scurga.


Daca nu le faceti de post puteti adauga un ou in compozitie, se leaga mai bine. Nu trebuie sa le tavaliti de mai multe ori prin pesmet pentru ca vor iesi mai crocante. Se aseaza pe lipie varza taiata fideluta si frecata cu putina sare, castraveciori murati, cartofi prajiti, chiftele, frunze intregi de patrunjel, ketchup, sos de care doriti, rosii felii, strangem lipia si servim.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sandwich falafel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Geanina87 1

22.03.2016, 09:31

noiinbucatarie 1

22.03.2016, 11:53

mamaieelena 1

22.03.2016, 18:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mancarica de post cu conopida