Orez brun cu ciuperci in stil chinezesc

de Anamaria7 in Mancaruri de post, 25 Mar 2011 | 9219 vizualizari

 

Garnitura foarte aromata pentru zilele de post si nu numai :)

 

INGREDIENTE

  • 1 cana plina cu orez brun
  • 1/2 ceapa alba, 1/2 ceapa rosie, frunzele de la o ceapa verde
  • 1 morcov
  • 300gr ciuperci (eu am folosit o conserva)
  • 4 catei de usturoi
  • ulei de masline pentru calit
  • sos de soia
  • sare
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez brun cu ciuperci in stil chinezesc:

E prima data cand folosesc orez brun. L-am pus la inmuiat de seara, dar sincer... nu s-a intamplat nimic. Tot 45min a stat pe foc mancarea pana a fiert orezul :))


[Pe foc mic]


Taiem ceapa solzisori si o punem la calit in cateva linguri de ulei, iar cand devine sticloasa adaugam morcovul. Lasam sa se caleasca putin si morcovul, apoi turnam 1 cana de apa calduta si lasam sa fiarba bine. Cand morcovul a fiert, adaugam ciupercile taiate mai marunt si lasam sa se moaie si ele.


Apoi punem orezul, condimentam cu putina sare si turnam apa calda peste, putin mai multa decat cata trebuie sa il acoperim. Lasam pe foc pana cand orezul se umfla si nu mai e tare, verificam si completam mereu cu apa daca mai trebuie.


Spre final, adaugam usturoiul zdrobit si cateva linguri de sos de soia si mai lasam sa fiarba putin.

 

TIPS-URI

1

Grija cu sarea pentru ca si sosul de soia e sarat;

2

In mod normal, chiar daca orezul nu e fiert de tot, cand e aproape fiert putem sa il luam jos de pe foc pentru ca el se mai umfla la caldura si singur :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez brun cu ciuperci in stil chinezesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Anamaria7 1

25.03.2011, 21:06

veniti! va astept iese culoarea mai inchisa, dar chiar se simte ceva diferit

deyutzky 1

26.03.2011, 01:17

mamaieelena 1

28.03.2011, 22:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci cu mamaliguta