Orez brun cu ciuperci in stil chinezesc

de Anamaria7 in Mancaruri de post, 25 Mar 2011 | 10023 vizualizari

 

Garnitura foarte aromata pentru zilele de post si nu numai :)

 

INGREDIENTE

  • 1 cana plina cu orez brun
  • 1/2 ceapa alba, 1/2 ceapa rosie, frunzele de la o ceapa verde
  • 1 morcov
  • 300gr ciuperci (eu am folosit o conserva)
  • 4 catei de usturoi
  • ulei de masline pentru calit
  • sos de soia
  • sare
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez brun cu ciuperci in stil chinezesc:

E prima data cand folosesc orez brun. L-am pus la inmuiat de seara, dar sincer... nu s-a intamplat nimic. Tot 45min a stat pe foc mancarea pana a fiert orezul :))


[Pe foc mic]


Taiem ceapa solzisori si o punem la calit in cateva linguri de ulei, iar cand devine sticloasa adaugam morcovul. Lasam sa se caleasca putin si morcovul, apoi turnam 1 cana de apa calduta si lasam sa fiarba bine. Cand morcovul a fiert, adaugam ciupercile taiate mai marunt si lasam sa se moaie si ele.


Apoi punem orezul, condimentam cu putina sare si turnam apa calda peste, putin mai multa decat cata trebuie sa il acoperim. Lasam pe foc pana cand orezul se umfla si nu mai e tare, verificam si completam mereu cu apa daca mai trebuie.


Spre final, adaugam usturoiul zdrobit si cateva linguri de sos de soia si mai lasam sa fiarba putin.

 

TIPS-URI

1

Grija cu sarea pentru ca si sosul de soia e sarat;

2

In mod normal, chiar daca orezul nu e fiert de tot, cand e aproape fiert putem sa il luam jos de pe foc pentru ca el se mai umfla la caldura si singur :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez brun cu ciuperci in stil chinezesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Anamaria7 1

25.03.2011, 21:06

veniti! va astept iese culoarea mai inchisa, dar chiar se simte ceva diferit

deyutzky 1

26.03.2011, 01:17

mamaieelena 1

28.03.2011, 22:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Carpati
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Lasagna

la 16:31

Aperitiv invartita cu branza sarata

ieri la 21:32

Desert tort cu crema de lapte condesat si nuca de cocos

de Lau 9

ieri la 19:26

Desert tarta rustica cu capsune

de Lau 9

ieri la 18:39

RETETA RECOMANDATA
Legume la cuptor