Saramură de crap

de sisterskitchen in Crap / Caras, 17 Sep 2012 | 3561 vizualizari

 

Adusă pe lume undeva pe malurile Dunării, saramura de peşte renaşte azi în bucătăriile noastre cocoţate la etaje superioare ale civilizaţiei, cu vedere la bălţile dintre blocuri şi balcoanele vecinilor. Cea mai bună saramură se mănâncă în deltă, acolo unde peştele ajunge cel mai repede de pe plita cu sare în farfuria descântată cu zeamă aromată cu ceapă, roşii, ardei şi pătrunjel. Cu imaginea asta în minte, nu avem decât să mergem la hala de peşte din Obor sau în alt loc unde se poate găsi un crap care tocmai ce a adormit pe patul de gheaţă al vânzătorului şi să punem de mămăliguţă.
Notaţi bene, nu vă sfiiţi să luaţi un peşte mai măricel, să nu fie sub 1kg. Şi se zice că cea mai bună parte este burta de crap, dar asta presupune să o însoţiţi musai cu un vin sprinten, sec şi rece precum privirea lui James Bond pus faţă în faţă cu braconierii din Sfântu Gheorghe.:)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 3-4 porţii:
  • 1 crap de 1,5 kg
  • 3 roşii potrivite
  • 1 ceapă roşie
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei iute proaspăt
  • sare marină,
  • piper ,
  • o foaie de dafin
  • 1 legătură de pătrunjel verde tăiat mărunt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramură de crap:

1. Peştele curăţat şi spălat, se usucă bine cu hârtie absorbantă sau cu un prosop curat. Se încinge grătarul, se presară cu sare marină şi se aşează peştele împreună cu legumele.


2. Între timp se pregăteşte mămăliga şi mujdeiul.


3. Când peştele se desprinde uşor de grătar, întoarceţi-l.


4. Legumele fripte se toacă mărunt şi se pun într-o tavă ovală (cu capac).


5. Când crapul este bine pătruns se pune în tavă, deasupra legumelor.


6. Se toarnă apa fiartă în care s-au pus următoarele: dafinul, sarea şi piperul.


7. Se presară pătrunjelul şi se serveşte cald sau rece cu mămăliguţă şi mujedi:D.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Saramură de crap" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Cris2711 1

18.09.2012, 11:27

gaby_gabytza 1

23.09.2012, 23:06

sisterskitchen 1

26.09.2012, 16:41

multumim!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

pe 22.07 la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Saramură de caras