Saramură de crap

de sisterskitchen in Crap / Caras, 17 Sep 2012 | 5819 vizualizari

 

Adusă pe lume undeva pe malurile Dunării, saramura de peşte renaşte azi în bucătăriile noastre cocoţate la etaje superioare ale civilizaţiei, cu vedere la bălţile dintre blocuri şi balcoanele vecinilor. Cea mai bună saramură se mănâncă în deltă, acolo unde peştele ajunge cel mai repede de pe plita cu sare în farfuria descântată cu zeamă aromată cu ceapă, roşii, ardei şi pătrunjel. Cu imaginea asta în minte, nu avem decât să mergem la hala de peşte din Obor sau în alt loc unde se poate găsi un crap care tocmai ce a adormit pe patul de gheaţă al vânzătorului şi să punem de mămăliguţă.
Notaţi bene, nu vă sfiiţi să luaţi un peşte mai măricel, să nu fie sub 1kg. Şi se zice că cea mai bună parte este burta de crap, dar asta presupune să o însoţiţi musai cu un vin sprinten, sec şi rece precum privirea lui James Bond pus faţă în faţă cu braconierii din Sfântu Gheorghe.:)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 3-4 porţii:
  • 1 crap de 1,5 kg
  • 3 roşii potrivite
  • 1 ceapă roşie
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei iute proaspăt
  • sare marină,
  • piper ,
  • o foaie de dafin
  • 1 legătură de pătrunjel verde tăiat mărunt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramură de crap:

1. Peştele curăţat şi spălat, se usucă bine cu hârtie absorbantă sau cu un prosop curat. Se încinge grătarul, se presară cu sare marină şi se aşează peştele împreună cu legumele.

2. Între timp se pregăteşte mămăliga şi mujdeiul.

3. Când peştele se desprinde uşor de grătar, întoarceţi-l.

4. Legumele fripte se toacă mărunt şi se pun într-o tavă ovală (cu capac).

5. Când crapul este bine pătruns se pune în tavă, deasupra legumelor.

6. Se toarnă apa fiartă în care s-au pus următoarele: dafinul, sarea şi piperul.

7. Se presară pătrunjelul şi se serveşte cald sau rece cu mămăliguţă şi mujedi:D.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramură de crap" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura  de post cu gem de prune si miez de nuca

de Caty 1

la 09:57

Supa de rosii cu galusti din gris

de Caty 1

pe 11.08 la 13:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

2298 puncte

Panacris

1712 puncte

Constelatialeu

1155 puncte

 Merisor

1000 puncte

abstract01

974 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saramura de peste