Plachie de caras

de DinDragostePentruGatit in Crap / Caras, 25 Noi 2012 | 8966 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3-4 caraşi mari;
  • 2 cepe;
  • 2-3 ardei roşii;
  • 1 ardei iute;
  • 300 mL suc de roșii;
  • 1/2 pahar vin alb;
  • 4-5 căţei de usturoi;
  • pătrunjel frunze;
  • ulei de floare soarelui;
  • 1-2 foi de dafin;
  • piper boabe;
  • sare.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plachie de caras:


Se curăță peștele de solzi, se eviscerează, se taie în bucăți.


Bucățile de pește se sărează și se lasă de-o parte aproximativ 30 minute.


După acest timp, se trec prin făină și se prăjesc în ulei foarte bine încins (circa 3-4 minute pe fiecare parte).


Separat, se călește ceapa, până devine luciosă; se adaugă ardeii tocați julienne, se înăbușe câteva minute după care se pune vinul alb.


Se adaugă sucul de roșii, foile de dafin, piperul boabe, ardeiul iute și usturoiul.


Se sărează și se mai ține pe foc timp de câteva clocote.


Se pun bucățile de pește și se fierbe totul (sau se pune în cuptor), la foc potrivit, până ce se pătrunde peștele și scade din sos - timp de circa 20 minute.


La final se presară pătrunjel fin tocat.



Poftă bună!


 

TIPS-URI

1

Am servit plachia caldă cu mămăligă... și desigur cu un pahar de vin alb.

Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de caras" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Criss 1

25.11.2012, 17:52

Minunat.

Rocsi 1

25.11.2012, 19:49

Ce faina

Sim0na 1

25.11.2012, 21:27

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Crap la cuptor in sos de rosii