Saramura de crap

de Moni_alex in Peste, 12 Ian 2016 | 9261 vizualizari

 

Imi place pestele pregatit in toate felurile dar saramura cu rosii coapte si ardei copti e preferata mea si a prietenilor.

 

INGREDIENTE

  • un crap romanesc de aproximativ 2 kg
  • 2-3 rosii
  • 4-5 ardei capia sau gras rosu
  • 2 capatani de usturoi
  • piper mozaic
  • sare
  • o legatura de patrunjel
  • o legatura de leustean
  • 600-700 ml apa
  • o lingura otet
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de crap:

De curatat si taiat crapul, sotul s-a ocupat, el l-a curatat de solzi, l-a taiat bucati, capatana si coada le-am pastrat pentru ciorba.

Bucatile de peste le-am condimentat cu sare, cimbru si piper si le-am lasat 2-3 ore la frigider. Apoi le-am pus pe gratarul incins si uns cu ulei, cu partea cu piele in jos.

Cand s-a desprins usor de gratar, l-am intors pe partea cealalta.

Am copt rosiile pe o tabla, se coc si ardeii ( eu am avut ardei copt congelat pe care l-am lasat la dezghetat).Am decojit rosiile si le-am pisat cu un pisalog de usturoi.

Am curatat usturoiul si l-am pisat, patrunjelul si leusteanul se taia marunt si se piseaza bine.

Intr-o cratita am pus cam 600-700 ml apa,o lingura de otet, usturoiul pisat, rosiile si verdeata, se amesteca bine si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.

Intr-un vas de yena am pus pestele prajit pe gratar si l-am acoperit cu zeama cu usturoi si rosii, am pus verdeata si ardeiul copt. 

Am bagat la cuptor la foc potrivit pentru 15-20 minute.

Am servit saramura cu mamaliguta.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Daca doriti mai picanta, puteti pune si 1-2 ardei iuti

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de crap" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Moni_alex 1

12.01.2016, 12:33

Multumesc!

Rocsi 1

12.01.2016, 20:23

Chiar arata bine

Catalina L 1

13.01.2016, 18:15

ce buna este

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garnitura taraneasca de cartofi - Reteta simpla si gustoasa

ieri la 15:42

Frittata cu roșii cherry - Rețeta perfectă pentru un mic dejun sănătos

ieri la 09:40

Cartofi zdrobiți picanți la cuptor - Rețeta simplă pentru o garnitură gustoasă

pe 17.06 la 15:46

Reteta de baza pentru paine de casa

pe 16.06 la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Saramura de crap la gratar