Saramura de crap

de susu in Crap / Caras, 22 Mar 2016 | 2091 vizualizari

 

O reteta mondiala, se poate face si acasa cu legume coapte in cuptor, recomandat ar fi cu peste si legume la gratar pe carbuni.

 

INGREDIENTE

  • 6 bucati file de crap de dunare
  • 3 cani de apa ( 900 ml )
  • 10 rosii cherry potrivite
  • 2 ardei capia rosii
  • 1 ardei iute proaspat sau murat
  • 1-2 lgt vegeta
  • 1 lgt boabe de piper mozaic
  • 1 legatura patrunel verde
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 lgt cimbru
  • 1 lg otetulei de masline
  • 2 foi de dafin
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de crap:

Pestele portionat se unge pe ambele parti cu putin ulei si condimente si se da la rece cateva ore. Ungem o foaie de aluminiu cu ulei de masline, asezam cate 3 buc de peste si-i ungem si pe deasupra. Strangem folia pachet si intoarcem marginile pliate in sus sa nu se scurga zeama in tava. Dam la cuptor la 200 de grade timp de 30 de minute, desfacem folia si mai lasam 5-10 minute. Pestele poate fi facut la gratar sau chiar prajit. Asezam kapia, rosiile, ardeiul iute si usturoiul pe o folie de aluminiu si dam la cuptor la 200 de grade. Din cand in cand le puteti intoarce sa se faca pe toate partile.


Cand s-au copt le punem intr-un vas, punem sare pe ardei si le acoperim pana se racesc. Le decojim si taiem ardeii si rosiile marunt. Daca puteti scoateti pulpa de la usturoi sau folositi-l cu tot cu coaja la saramura doar sa-i dea gust. Punem apa la fiert impreuna cu cimbrul, foile de dafin, si 2-3 catei de usturoi crud trecut prin presa. Cand a dat in clocot punem restul ingredientelor si 1/2 patrunjel tocat. Lasam sa scada saramura un pic cam la jumate, punem restul de verdeata, putin ulei de masline si lingura de otet. Gustam si potrivim de sare. Asezam pestele intr-o tava, scurgem si zeama ramasa in folie, punem saramura si dam la cuptor inca vreo 30 de minute sa mai scada. Daca doriti puteti aseza pestele in saramura si-l mai lasati 1 min sa-si ia gust fara sa-l mai dati la cuptor. Pestele trebuie sa fie acoperit in totalitate de zeama. Pestele ar fi bine sa fie taiat rondele potrivite. Daca va place sosul mai legat o alta varianta ar fi sa blenduiti toata compozitia dupa ce a fost fiarta. Saramura este buna atat rece cat si calda.


Daca doriti o reteta mai rapida: faceti un sos din rosii, ardei gras si iute si usturoi coapte si maruntite la blender impreuna cu putin ulei de masline, usturoi crud si patrunjel verde. Pestele scos din folie se pune imediat cat este inca fierbinte in acest sos, se lasa putin sa-si ia gust si se serveste fara sa-l mai dati la cuptor.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de crap" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

noiinbucatarie 1

22.03.2016, 11:53

mamaieelena 1

22.03.2016, 18:38

Catalina L 1

23.03.2016, 19:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Saramura de peste