Saramura de pastrav

de Sylvia in Pastrav, 18 Dec 2010 | 20219 vizualizari

 

O mancare romaneasca plina de arome si culoare, binevenita la orice ocazie si care imbraca parca de minune haina iernii ....o gasesc foarte potrivita si pentru mesele de Sarbatori.

 

INGREDIENTE

  • pastrav, sare, piper
  • pentru saramura:
  • o cana de apa,
  • o creanga de cimbru uscat,
  • 2 foi de dafin,
  • sare,
  • piper,
  • o jumatate de ceapa taiata fasii fine,
  • cateva fasii de ardei colorat,
  • o lingura de pasta de rosii,
  • o rosie taiata rondele,
  • un catel sau doi de usturoi,
  • cateva rondele de ardei iute
  • verdeata aromata: âtrunjel verde si marar prefer eu
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de pastrav:

Se curata si se pregatesc pestii, uscandu-i bine la final. Eu personal ii pensulez cu ulei de masline si ii condimentez bine si pe interior cu sare si piper.


Se face pestele la gratar pe foc mic. Intre timp pregatim saramura intr-un vas mai mare in care sa incapa apoi pestii. Intr-o cana de apa am pus crenguta de cimbru si foile de dafin . Adaugam sare, piperul boabe, pasta de rosii si legumele taiate fasii si lasam sa coloteasca incet.


Dupa ce peste este facut bine pe gratar il punem in saramura si mai lasam sa clocoteasca incet cateva minute. La final adaugam rondele de arei iute si usturoiul, acoperim cu un capac si mai lasam un minut.


Se serveste cu sos si verdeata proaspat maruntita presarata peste el si binenteles nelipsita mamaliga . Deja ma gandesc la masa de Sarbatori :) .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de pastrav" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Sylvia 1

03.04.2011, 21:51

Clauss ma bucur tare ca ti-a placut reteta si multumesc mult de laude, imi face placere cand cineva testeaza o reteta si e multumit

clauss 1

02.06.2011, 22:33

astazi voi prepara din nou pastrav. multumim pentru super-reteta

symo 1

06.04.2012, 22:33

adevarat,pozele arata super,ai talent si cred ca si pasiunea ta este mare pt gatit.ce parere ai de concursul :MasterChef??

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cornulete fragede
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pastrav cu cimbru si piure cu masline negre a la Jamie O.