Saramura de peste

de Miha in Crap / Caras, 28 Dec 2010 | 9673 vizualizari

 

De curand am primit un peste mai maricel. Dupa indelungi dezbateri ce si cum mancam, am decis sa-l portionez si sa prepar fiecaruia ce-i place. :)) Astfel ca pe langa nelipsitul peste prajit cu mujdei si mamaliguta si peste la cuptor, am facut si aceasta saramura, numai pentru mine si sufletelul meu. :)))

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de crap
  • 1 ceapa
  • 1 rosie
  • 1 ardei
  • 1 lingurita pasta de ardei iute (se poate inlocui cu ardei iute)
  • suc de rosii
  • 5-6 catei de usturoi
  • patrunjel verde
  • sare si piper
  • cimbru si busuioc
  • putin otet
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de peste:

Pestele curatat si spalat se pipereaza dupa gust, se presara cu cimbru si busuioc. Se toarna putin ulei deasupra, se acopera cu folie alimentara si se da la rece pentru jumatate de ora, dupa care se prajeste pe gratar. Coacem si rosia si ardeiul.



Intr-o cratita se pune 1 cana de apa la fiert. Cand incepe sa fiarba se pune rosia curatata de pielita si taiata cubulete, ardeiul curatat si taiat, de asemenea cubulete, sucul de rosii, pasta de ardei si otetul. Se fierbe 10 minute, timp in care se potriveste gustul de sare si piper.



Usturoiul se piseaza si se face mujdei cu putin ulei de masline si se toarna peste zeama de legume. Punem bucatile de peste si dam cateva clocote. Se presara cu patrunjel verde tocat.



Se serveste cu mamaliguta.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

tanyapatap 1

02.01.2011, 19:12

Bubilicious 1

04.01.2011, 00:06

gustoasa reteta , dar un mic sfat daca nu e cu suparare , in loc de Otet incearca sa sa folosesti lamaie taiata cubulete marunte si cimbrul isi dezvolta mai bine savoarea in oala cu saramura decat presarat pe peste unde se va arde pe gratar . No offence

Miha 1

04.01.2011, 00:12

No offence.
Orice sfat e bine venit. Voi tine cont data viitoare.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi aromatizați, la cuptor

de vasimur 3

ieri la 19:41

Desert Tarta Padurea Neagra- Black Forest Pie

de Oana 9

ieri la 17:28

Tarta cu ciuperci si spanac

de Oana 9

ieri la 17:07

RETETA RECOMANDATA
Crap cu sos de rosii si usturoi