Saramura de peste

de Miha in Crap / Caras, 28 Dec 2010 | 9086 vizualizari

 

De curand am primit un peste mai maricel. Dupa indelungi dezbateri ce si cum mancam, am decis sa-l portionez si sa prepar fiecaruia ce-i place. :)) Astfel ca pe langa nelipsitul peste prajit cu mujdei si mamaliguta si peste la cuptor, am facut si aceasta saramura, numai pentru mine si sufletelul meu. :)))

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de crap
  • 1 ceapa
  • 1 rosie
  • 1 ardei
  • 1 lingurita pasta de ardei iute (se poate inlocui cu ardei iute)
  • suc de rosii
  • 5-6 catei de usturoi
  • patrunjel verde
  • sare si piper
  • cimbru si busuioc
  • putin otet
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de peste:

Pestele curatat si spalat se pipereaza dupa gust, se presara cu cimbru si busuioc. Se toarna putin ulei deasupra, se acopera cu folie alimentara si se da la rece pentru jumatate de ora, dupa care se prajeste pe gratar. Coacem si rosia si ardeiul.



Intr-o cratita se pune 1 cana de apa la fiert. Cand incepe sa fiarba se pune rosia curatata de pielita si taiata cubulete, ardeiul curatat si taiat, de asemenea cubulete, sucul de rosii, pasta de ardei si otetul. Se fierbe 10 minute, timp in care se potriveste gustul de sare si piper.



Usturoiul se piseaza si se face mujdei cu putin ulei de masline si se toarna peste zeama de legume. Punem bucatile de peste si dam cateva clocote. Se presara cu patrunjel verde tocat.



Se serveste cu mamaliguta.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

tanyapatap 1

02.01.2011, 19:12

Bubilicious 1

04.01.2011, 00:06

gustoasa reteta , dar un mic sfat daca nu e cu suparare , in loc de Otet incearca sa sa folosesti lamaie taiata cubulete marunte si cimbrul isi dezvolta mai bine savoarea in oala cu saramura decat presarat pe peste unde se va arde pe gratar . No offence

Miha 1

04.01.2011, 00:12

No offence.
Orice sfat e bine venit. Voi tine cont data viitoare.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Crap cu sos de rosii si usturoi