FILE DE CRAP CU SOS DE HREAN

de Roda in Crap / Caras, 2 Iul 2009 | 9207 vizualizari

 

Sosul de hrean da o aroma deosebita pestelui.

 

INGREDIENTE

  • 1 crap de 2,5kg.,curatat si spalat,
  • 4 linguri suc de lamaie,
  • 2 cepe,
  • 40g.unt 
  • 1 cubulet de supa  Maggi,
  • 250g.frisca de gatit,
  • 3 linguri hrean ras,
  • 1 rosie,
  • 2 linguri amidon alimentar,
  • 1/2 manunchi de marar;
  • Pentru salata:
  • 1 capatana de salata verde,
  • cateva frunze de salata creata,
  • 100g. ciuperci de balegar,
  • 4 linguri ulei,
  • 3 linguri suc de lamaie,
  • zahar,
  • sare,
  • piper alb,
  • pentru ornat:felii de lamaie,fire de marar, boabe de piper rosu;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA FILE DE CRAP CU SOS DE HREAN:

1.Pestele se taie in bucati de 5 cm. latime.Intr-o cratita se pune apa, se adauga sucul de lamaie,o  ceapa taiata in doua si se lasa sa dea clocot.Pestele se adauga in cratita si se lasa sa fiarba 3 minute.Se scoate si i se ia pielita.

2.Intr-o tigaie, se infierbanta untul si se frig bucatile de peste , pe ambele parti, 3 minute.Se sareaza, pipereaza si se pastreaza la cald.

3.Se prepara sosul:se toaca marunt cea de a doua ceapa si se caleste in untul ramas;se prepara 1,5dl. supa din cubulet si impreuna cu frisca de gatit se toarna peste ceapa, se adauga hreanul ras,sare si piper.Se da in clocot  si se ingroasa cu amidon alimentar,  care s-a dizolvat cu putina apa rece.Rosia se cufunda in apa clocotita, se decojeste, se taie cubulete si ,impreuna cu mararul tocat, se incorporeaza in sos.

4.Se spala salata verde, se scurge de apa si se rupe in bucati.Ciupercile se taie in felii subtiri si se calesc in putin unt.Uleiul se amesteca cu sucul de lamaie,cu zaharul, sarea si piperul.Se pune salata intr-o salatiera, se adauga ciupercile si amestecul de ulei .Se omogenizeaza bine.

5.Se repartizeaza, in mod egal, bucatile de crap pe 4 farfurii, se acopera cu sos , se orneaza cu felii de lamaie,cu fire de marar  si boabe de piper rosu.Preparatul se serveste cu garnitura de cartofi natur,salata si un vin alb sec.

Daca ti-a placut reteta noastra "FILE DE CRAP CU SOS DE HREAN" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
File de peste in sos de smantana si coniac.