Saramura de peste

de mihaelar63 in Crap / Caras, 28 Apr 2013 | 25193 vizualizari

 

Ce buna a fost saramura !!!! .Dupa ce am dat o raita pe Bucataras am decis sa ,, schimb '' ceva la reteta . Am luat cate putin de la fiecare !!! Le multumesc tuturor bucatarasilor ce au postat retete de saramura .Pestele l-am fript la gratar ,abia am reusit sa prind cateva imagini.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg peste [ crap , caras , somn]
  • 1 ardei mare rosu
  • 3 rosii
  • 4 ardei iuti
  • 4 cepe verzi
  • 6 catei usturoi
  • 2 lamai zeama
  • 1 lingura otet de pe tarhon
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingura piper boabe mozaic
  • 1 lingurita cimbrisor uscat
  • 1 crenguta busuioc
  • 1 crenguta salvie
  • 1 crenguta cimbru
  • 2 legaturi patrunjel verde
  • 2 lingurite sare
  • 50 ml ulei
  • 50 ml otet mere
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de peste:

Pestele se curata , se spala , se sareaza si se portioneaza bucati . Bucatile mai groase se incresteaza pentru a se praji mai usor .

Legumele se curata si se spala .

Ardeiul , rosiile si ardeiul iute se coc pe gratar sau intr-o tigaie teflonata . Curatati de pelite aceste legume , scoateti samburi din ardei , adaugati usturoiul si mixati totul cu ajutorul blenderului vertical .

Taiati rondele ceapa verde si maruntiti patrunjelul verde .

Intr-o oala se pun 2 l apa ,mix-ul  de rosii ardei , usturoi ; se infierbanteaza si se pun restu ingredientelor. Dati un clocot.

La sfarsit dregeti gustul cu otet sau zeama de lamaie si asezonati cu ceapa si patrunjel verde .

 Pestele l-am amestecat cu putin ulei si l-am fript la gratar .

Deasupra pestelui am pus saramura si am servit cu mamaliguta calda .

 

TIPS-URI

1

Saramura se poate servi si cu ciuperci fripte la gratar sau cu ciocanele/aripioare de pui la gratar .

2

Cimbrul , busoiocul , salvia fiind digestive au facut ca usturoiul din saramura sa fie bine tolerat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

elucubratiiculinare 1

29.04.2013, 19:52

este perfecta! Si eu am facut ieri

Rocsi 1

29.04.2013, 20:30

Mai dar ce bine arata

Alina26 1

02.05.2013, 11:59

ce bine arata....trebuie sa incerc si eu.....!!!am gasit o reteta care imi place!!!!felicitari!!!! la favorite!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!