Saramura de peste

de mihaelar63 in Crap / Caras, 28 Apr 2013 | 25716 vizualizari

 

Ce buna a fost saramura !!!! .Dupa ce am dat o raita pe Bucataras am decis sa ,, schimb '' ceva la reteta . Am luat cate putin de la fiecare !!! Le multumesc tuturor bucatarasilor ce au postat retete de saramura .Pestele l-am fript la gratar ,abia am reusit sa prind cateva imagini.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg peste [ crap , caras , somn]
  • 1 ardei mare rosu
  • 3 rosii
  • 4 ardei iuti
  • 4 cepe verzi
  • 6 catei usturoi
  • 2 lamai zeama
  • 1 lingura otet de pe tarhon
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingura piper boabe mozaic
  • 1 lingurita cimbrisor uscat
  • 1 crenguta busuioc
  • 1 crenguta salvie
  • 1 crenguta cimbru
  • 2 legaturi patrunjel verde
  • 2 lingurite sare
  • 50 ml ulei
  • 50 ml otet mere
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de peste:

Pestele se curata , se spala , se sareaza si se portioneaza bucati . Bucatile mai groase se incresteaza pentru a se praji mai usor .


Legumele se curata si se spala .


Ardeiul , rosiile si ardeiul iute se coc pe gratar sau intr-o tigaie teflonata . Curatati de pelite aceste legume , scoateti samburi din ardei , adaugati usturoiul si mixati totul cu ajutorul blenderului vertical .


Taiati rondele ceapa verde si maruntiti patrunjelul verde .


Intr-o oala se pun 2 l apa ,mix-ul de rosii ardei , usturoi ; se infierbanteaza si se pun restu ingredientelor. Dati un clocot.


La sfarsit dregeti gustul cu otet sau zeama de lamaie si asezonati cu ceapa si patrunjel verde .


Pestele l-am amestecat cu putin ulei si l-am fript la gratar .


Deasupra pestelui am pus saramura si am servit cu mamaliguta calda .


 

TIPS-URI

1

Saramura se poate servi si cu ciuperci fripte la gratar sau cu ciocanele/aripioare de pui la gratar .

2

Cimbrul , busoiocul , salvia fiind digestive au facut ca usturoiul din saramura sa fie bine tolerat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

elucubratiiculinare 1

29.04.2013, 19:52

este perfecta! Si eu am facut ieri

Rocsi 1

29.04.2013, 20:30

Mai dar ce bine arata

Alina26 1

02.05.2013, 11:59

ce bine arata....trebuie sa incerc si eu.....!!!am gasit o reteta care imi place!!!!felicitari!!!! la favorite!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Crap in crusta aromata la cuptor