Saramura de peste cu mamaliguta

de Merisor in Peste, 13 Aug 2012 | 5039 vizualizari

 

Eu cand am pofta de saramura ma apuc si fac indiferent de pestele pe care il am la indemana. De data aceasta am avut file de macrou.

 

INGREDIENTE

  • 1 Kg file de macrou(12 bucati)
  • 2 foi dafin
  • 250 mL apa
  • piper
  • boia de ardei iute
  • 1 capatana usturoi
  • 1 lingurita ulei de masline
  • sare
  • 1/2 lingurita otet de mere
  • patrunjel tocat
  • marar tocat
  • mamaliguta din 300g malai
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de peste cu mamaliguta:

Am spalat pestele l-am lasat la scurs, pe urma l-am pudrat cu sare si l-am lasat la odihnit 10 minute.

Intre timp am pus si de mamaliguta. Cred ca nu e cazul sa pun si reteta la mamaliguta, eu am facut din 300 g malai.

Pentru saramura am pus apa cu putina vegeta si frunzele de dafin la fiert pana la primul clocot, apoi ridicat de pe foc, am pus patrunjelul si mararul tocate si am acoperit. Usturoiul l-am curatat, l-am spalat si l-am zdrobit bine cu sare, apoi am frecat cu uleiul de masline. Am pus piperul macinat si boiaua de ardei( de obicei pun ardei iute tocat, dar nu am avut si de aceea am recurs la boiaua de ardei), apoi am adaugat fiertura putin calduta.

Pestele cald se introduce in saramura, dar eu l-am lasat separat sa puna fiecare cata saramura doreste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de peste cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

ieri la 21:01

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

ieri la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

Creveti in sos de unt si vin

pe 19.06 la 18:19

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saramura de biban