Saramură din 3 peşti

de sisterskitchen in Peste, 14 Sep 2012 | 2040 vizualizari

 

E fabulos să găseşti în aceeaşi farfurie şi râul şi marea, mai ales legate într-o saramură parfumată cu verdeaţă şi legume de sezon. Crapul şi săbiţa provin din Dunăre, chefalul din Marea Neagră; hai să zicem că suntem undeva la Sfantu Gheorghe şi peştii ăstia şi-au dat intalnire pe masă noastră.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • un crap mic – în acest caz, un ciortan de 700 gr
  • un chefal de cca 400 gr
  • o săbiţă de 250 gr(evident, puteţi înlocui peştii ăstia cu ce găsiţi proaspăt în piaţă, important este să aveţi şi peşte de apă sărată şi peşte de apă dulce)
  • Pentru saramură:
  • 1 ceapă rosie
  • 2 roşii
  • 1 ardei capia
  • 1 ardei iute
  • 1 vârf de boia (doar dacă vă place)
  • 1 pahar de vin
  • 500 ml apă
  • un mujdei din 3-4 căţei de usturoi
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare marină,
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramură din 3 peşti:

1.Peştele se curăţă de solzi şi maţe; dacă este prea mare pt grătarul sau plita pe care o aveţi se porţionează. Unii specialişti în saramură lasă crapul cu solzi şi îi curăţă după ce s-a fript, dar asta rămâne la aprecierea fiecăruia. Săbiţa se crestează pe toată lungimea, cum se procedează cu peştii care au multe oase. Se scurg bine de apă toate bucăţile, se condimentează cu sare şi piper, se lasă deoparte la rece.


2.Preparaţi saramura: Se pune apă cu sare abundenţă la fiert. Pe o plită fierbinte se coc roşiile, ardeii şi ceapa, apoi se curăţă de pieliţe şi toacă. Când apa a dat în clocot, adăugaţi vinul şi aşteptaţi cateva minute să se evapore alcoolul, după care adăugati legumele coapte si boia (aveti grijă dacă nu va place prea picant:). Lăsaţi să bolborosească la foc mic.

Pe aceeaşi plită sau pe un grătar de fontă se presară sare grunjoasă şi se frige fiecare peşte cât are nevoie, având în vedere că el va fi apoi îmbăiat în saramură fierbinte. Asezaţi peştii într-un castron încălzit la cuptor, turnaţi saramura, urmată de mujdei.

Lăsaţi pestele să se îmbibe de arome câteva minute, presăraţi o mână de pătrunjel tocat şi serviţi minunăţia asta cu mămăligă, cum îi stă bine.


Poftă bună !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Saramură din 3 peşti" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

adry88 1

16.09.2012, 15:16

frumoasa prezentarea

gaby_gabytza 1

16.09.2012, 23:22

noiinbucatarie 1

05.01.2017, 01:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Plachie de somon