Sărăţele

de ionix in Aperitive / Garnituri, 10 Ian 2011 | 5374 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g unt moale
  • drojdie cât o nucă mai mare
  • 300 ml lapte
  • o linguriţă cu sare
  • 600 g brânză sărată
  • făină cât cuprinde
  • două ouă pentru uns
  • chimen, mac
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sărăţele:

Se face maiaua din laptele călduţ cu drojdie şi puţină făină presărată deasupra. Se lasă la dospit 15 minute.

Între timp brânza se dă pe răzătoare şi se amestecă bine cu untul.

Încorporăm bine maiaua cu brânza, sarea şi untul iar apoi punem făină.

Frământăm din când în când cu făină pentru ca aluatul să fie uşor de modelat şi punem suficent de multă făcină cât să iasă un aluat nelipicios.

Acoperim vasul cu aluat şi dăm la dospit o oră.

După ce aluatul a stat la dospit, întindem o foaie de o planşetă. Tăiem fâşii de aluat, le ungem cu ou bătut cu un praf de sare şi presărăm mac sau chimen.

Se coc la foc mediu până când se rumenesc puţin pe margini.

Se servesc atât calde cât şi reci. Se păstrează în pungi închise ermetic.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sărăţele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

ionix 1

11.01.2011, 08:44

vă mulţumesc frumos...

Teo... da, se munceşte cam mult la ele ... dar sunt favoritele soţului

Mona... bere dau mereu...

corina241 1

11.01.2011, 16:30

MIUTA 1

11.01.2011, 18:21

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

Reteta de salata de fasole rosie cu porumb si ardei gras

de oanapl 7

pe 25.03 la 19:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sărăţele