Saratele ca la mama acasa

de angelika in Prajituri, 20 Noi 2014 | 3899 vizualizari

 

Am ales sa fac aceasta reteta pentru ca este foarte simpla si usor de facut si pentru ca, tuturor, la un moment dat ne este dor de copilaria noastra si de mirosul imbietor din bucataria mamei.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 200 g untura
  • 1 iaurt Zuzu-150 g
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingura apa calduta
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • mac
  • chimen
  • 1 ou pentru uns deasupra saratelele
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele ca la mama acasa:

Pentru inceput facem maiaua cam asa: intrun borcanel punem drojdia cu zaharul si amestecam cu apa pana obtinem o pasta mai molicica. In faina pe care am pus-o pe planseta facem o gropita in care punem maiaua, iaurtul si untura (taiata cubulete). Amestecam cam 10 minute pana obtinem o coca putin mai tare ca cea de paine. Impartim aluatul in 2 parti, apoi intindem prima foaie .Tinem cont ca grosimea trebuie sa fie cam de 5 mm. Taiem in forma de saratele cu un cutit franjurat si apoi le punem in tava. Ungem cu ou folosind o pensula, dupa care presaram in functie de gusturi mac sau chimen. Dam tava la cuptor pentru circa 30 min. Sunt deosebit de fragede, fine si gustoase.POFTA INTERESANTA!

 

TIPS-URI

1

lungimea saratelelor ne-o alegem noi.

2

vom obtine cam 2 tavi de cuptor.

3

fragezimea saratelelor o da untura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Rocsi 1

20.11.2014, 22:10

Ce as rontai cateva

MotanLaOale 1

21.11.2014, 11:52

Teo 1

22.02.2015, 20:01

Laulti ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Chec in trei culori cu portocala