Saratele cu drojdie

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 8 Mar 2015 | 1086 vizualizari

 

Reteta ca la mama.... aperitiv simplu și delicios.

 

INGREDIENTE

  • 250 g de unt sau margarina
  • 1 ou intreg
  • 5-6 linguri de smantana
  • drojdie cat o nuca
  • 10 cl de apa calda
  • 1-2 lingurite de sare
  • faina cat cuprinde - in jur de 800-900 g

chimen, cascaval ras, susan, 1 ou

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele cu drojdie:

Se scot ingredientele din frigider inainte.


Se dizolva drojdia in apa calda.


Se face un aluat potrivit de tare, se lasa sa se odihneasca 1-2 ore.


Eu l-am facut cu masina de paine.


Se intinde o foaie, se unge cu ou batut (alt ou). Se presara chimen sau susan sau cascaval ras, sau sare mare etc.


Se taie fasii late de 1 cm si lungi de ~10 cm. Se pun la copt pentru 20 minute.


Am facut saratele dar la sfarsit am facut si pateuri umplute - vezi AICI


Pofta buna !!!!!




 

TIPS-URI

1

se pastreaza bine intr-o cutie in metal

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu drojdie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Rocsi 1

08.03.2015, 20:49

Ce imi plac saratelele!

mihaelar63 1

10.03.2015, 01:20

Super

mirela0911 1

11.03.2015, 13:39

Bune de rontait!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Saleuri de casa cu mac si branza telemea