Placinta aperitiv cu sunca si cascaval

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 24 Feb 2012 | 6148 vizualizari

 

Am descoperit aceasta placinta pe blogul Laurei Adamache si mi-a placut foarte mult. Se face foarte repede si este pufoasa si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 310 g faina
  • 200 ml lapte
  • 2 oua mari
  • 15 g drojdie proaspata
  • 80 ml ulei
  • 2 linguri gris
  • 150 g sunca
  • 150 g cascaval
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta aperitiv cu sunca si cascaval:

Dizolvam drojdia in laptele caldut. Intr-un vas cernem faina si facem o gropita in mijloc. Turnam in aceasta gropita drojdia dizolvata apoi adaugam ouale, uleiul si sare.Amestecam usor cu o lingura.

Ungem tava cu unt si o tapetam cu gris. Eu am folosit o tava de 25x25 cm. Punem jumatate din aluat in tava si nivelam. Presaram putin gris apoi asezam un strat de sunca feliata subtire apoi cascaval ras. Urmeaza inca un rand de sunca si unul de cascaval ras.
Acoperim cu restul de aluat, pe care il intindem cu dosul unei linguri umezite. Presaram mac si susan si lasam placinta sa se odihneasca 30 de minute.

Coacem placinta in cuptorul preancalzit, la foc mic timp de 20-25 de minute. Inainte sa o scoatem din cuptor facem testul scobitorii. Daca scobitoarea iese curata inseamna ca placinta este coapta.

Scoatem din cuptor si lasam putin sa se racoreasca in tava. Taiem patratele si putem servi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta aperitiv cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Placinta aperitiv cu sunca si cascaval-0
Placinta aperitiv cu sunca si cascaval-1
Placinta aperitiv cu sunca si cascaval-2
Placinta aperitiv cu sunca si cascaval-3
Placinta aperitiv cu sunca si cascaval-4
Placinta aperitiv cu sunca si cascaval-5

COMENTARII (31)

deyutzky

deyutzky 1

17.04.2012, 14:19

ce bine arata

La Ancuta

La Ancuta 1

17.04.2012, 14:39

Multumesc Deyu

Irina

Irina 1

06.08.2012, 19:20

Simplu si delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!