Saratele cu unt

de Dya Daniela Andrei in Aperitive / Garnituri, 30 Dec 2016 | 902 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 4 ouă mari
  • 400 g telemea sărată
  • 300 gr făină albă de grâu (sau cât cuprinde)
  • Seminţe de mac sau alte seminţe preferate
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele cu unt:


Într-un vas încăpător, se rade brânza.


Se amestecă cu cele patru ouă şi cu untul moale (păstrat la temperatura camerei).


Se presară făina şi se frământă un aluat elastic ce se va păstra la rece cateva ore.


Din aluatul obtinut, se întind patru foi egale, din care se vor tăia fâşii late de 1cm.


Se ung cu ou şi se presară seminţele de mac.


Se coc pentru aproximativ 15 minute, la o temperatura de 160 grade C.


După coacere, se scot cu grijă pe un platou şi se lasă să se răcească complet. Se pot depozita în pungi de hârtie.


Sunt perfecte alături de o bere rece! :)


Poftă bună!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu unt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Dya Daniela Andrei 1

02.01.2017, 19:39

La multi ani! Pacat ca se terminaa tat de repede!

CofetariiBucatari 1

29.08.2017, 11:14

sunt foarte delicioase!!!

Dya Daniela Andrei 1

29.08.2017, 18:14

Multumesc pentru trecere!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

7750 puncte

RODIMUR

6780 puncte

Rocsi

6760 puncte

oanapl

6010 puncte

mirela0911

4270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lasagna vegetariana
  • 05

    MA

  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

RETETA RECOMANDATA
SUFLEU CU BROCCOLI