Saratele din iaurt cu feta si oregano

de alinutza1983 in Aperitive / Garnituri, 9 Iun 2011 | 4740 vizualizari

 

Mai aveam putina untura de casa ( primita de la mama)...si ce sa fac, ce sa fac cu ea?
Pai niste snackuri sanatoase, gustoase si spornice...si eclere...deocamdata reteta de saratele

 

INGREDIENTE

  • 900 gr iaurt ( sana) 
  • 500 gr branza feta
  • 4 linguri untura
  • 2 oua
  • 1 praf de copt
  • 1 kg faina
  • oregano uscat,
  • maghiran uscat 
  • pentru culoare :
  • 1-2 linguri paprika dulce
  • pentru finisare:
  • 1 ou+ 2 linguri lapte
  • seminte de susan, in,
  • chimen

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele din iaurt cu feta si oregano:

Amestecam mai intai untura cu ouale, adaugam si sana, apoi branza feta rasa, iar la final, vom incorpora faina cernuta si amestecata cu praful de copt, pana la obtinerea unui aluat omogen, nelipicios. In acest aluat putem sa mai punem niste verdeturi uscate si boia pentru culoare, ca sa ne mai jucam putin cu aromele si culorile.



Aluatul obtinut se da la rece cam 2 ore, apoi pe un plan infainat intindem o foaie ,nu foarte groasa- cam 1 cm ( pentru ca mai creste la copt) si cu niste forme de fursecuri incepem , tot in joaca, sa ne decupam formele dorite de saratele.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt , asezam saratelele, le ungem cu ajutorul unei pensule de bucatarie cu amestecul de ou+ lapte, apoi presaram peste seminte de susan, in, mac, chimen ( fiecare ce are si ce ii place).

 

TIPS-URI

1

Ingredientele date se pot injumatati, deoarece ne ies foarte multe saratele din aceste cantitati!

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele din iaurt cu feta si oregano" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

MotanLaOale 1

10.06.2011, 09:48

bune bune

raus 1

10.06.2011, 10:32

mmmmmm...imi ploua in gura

mael22 1

12.06.2011, 17:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza si marar