Saratele din iaurt cu feta si oregano

de alinutza1983 in Aperitive / Garnituri, 9 Iun 2011 | 6351 vizualizari

 

Mai aveam putina untura de casa ( primita de la mama)...si ce sa fac, ce sa fac cu ea?
Pai niste snackuri sanatoase, gustoase si spornice...si eclere...deocamdata reteta de saratele

 

INGREDIENTE

  • 900 gr iaurt ( sana) 
  • 500 gr branza feta
  • 4 linguri untura
  • 2 oua
  • 1 praf de copt
  • 1 kg faina
  • oregano uscat,
  • maghiran uscat 
  • pentru culoare :
  • 1-2 linguri paprika dulce
  • pentru finisare:
  • 1 ou+ 2 linguri lapte
  • seminte de susan, in,
  • chimen

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele din iaurt cu feta si oregano:

Amestecam mai intai untura cu ouale, adaugam si sana, apoi branza feta rasa, iar la final, vom incorpora faina cernuta si amestecata cu praful de copt, pana la obtinerea unui aluat omogen, nelipicios. In acest aluat putem sa mai punem niste verdeturi uscate si boia pentru culoare, ca sa ne mai jucam putin cu aromele si culorile.

Aluatul obtinut se da la rece cam 2 ore, apoi pe un plan infainat intindem o foaie ,nu foarte groasa- cam 1 cm ( pentru ca mai creste la copt) si cu niste forme de fursecuri incepem , tot in joaca, sa ne decupam formele dorite de saratele.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt , asezam saratelele, le ungem cu ajutorul unei pensule de bucatarie cu amestecul de ou+ lapte, apoi presaram peste seminte de susan, in, mac, chimen ( fiecare ce are si ce ii place).

TIPS-URI

1

Ingredientele date se pot injumatati, deoarece ne ies foarte multe saratele din aceste cantitati!

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele din iaurt cu feta si oregano" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7042 puncte

Rocsi

4413 puncte

Constelatialeu

2471 puncte

mirela0911

2254 puncte

robert_b

2026 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Plăcintă cu conopidă şi brânză