Saratele fragede

de Ksenya in Aperitive / Garnituri, 5 Ian 2017 | 11429 vizualizari

 

Daca tot au avut succes saratelele mele la musafiri, am zis hai sa le postez. Reteta este facuta rapid cu ce am avut prin casa.  

 

INGREDIENTE

  • 200 grame untura de porc
  • 150 smantana
  • 20 grame drojdie proaspata
  • o lingurita rasa zahar
  • 150-200 grame branza de oi ,puteti pune si branza de burduf
  • boia de ardei dulce pentru presarat deasupra (optional)
  • seminte chimen dupa gust
  • un ou pentru uns
  • faina cat cuprinde cam 600 g mi-a luat mie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele fragede:

Se amesteca drojdia cu zaharul pana devine lichida.

Intr-un vas, se pune untura, smantana, drojdia si branza de oi, se amesteca, apoi treptat se adauga faina, pana devine un aluat ferm. Se acopera si se lasa 20-30 minute sa se odihneasca.

Se intinde o foaie patrata, apoi se taie cu o rola speciala fasii, se ung cu ou batut si se presara cu boia de ardei dulce si cu chimen. Se transfera intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor care este prealabil incalzit la 150 grade C. Se coc 15-20 minute in functie de cuptor, pana saratelele devin usor aramii. Se scot din cuptor si se las la racit. Bune sunt incepand de a 2-a zi pana se termina :)

Pofta buna!

TIPS-URI

1

in functie de cat de multa branza puneti, aveti in vedere cat de sarata este

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele fragede" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

stefy_a 1

06.01.2017, 15:41

bune...oriunde...oricand...

simona72 1

07.01.2017, 09:53

Tare bune!!

navidad_2017 1

31.12.2017, 02:41

Aproape 1 an dupa postare (si visat la ele...), le-am facut si noi astazi si anume dupa reteta originala, cu untura (ffff greu de gasit la noi!) si un amestec de cascaval de oaie si parmezan... Am zis ca "uite ce spornice sunt", in timp ce le faceam... in 2 - 3 ore am reusit "sa gustam" aproape 1/2 din ele, desi sunt prevazute ptr petrecerea de maine seara! Exceptionale! Multumim ptr reteta !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cornulete aperitiv cu branza