Saratele (saleuri) din aluat de foietaj

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 4 Noi 2016 | 1177 vizualizari

 

Saratelele (saleurile) din aluat de foietaj sunt foarte simplu de facut. Diferenta este daca le faceti din aluat de foietaj cumparat sau il faceti in casa. Cel cumparat are margarina, cel facut in casa are unt dar e nevoie de un pic de munca.

 

INGREDIENTE

  • Aluat de foietaj cu unt
  • 1 buc Galbenusuri de ou
  • 2 buc Chimen, mac, susan, parmenzan dupa gust
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele (saleuri) din aluat de foietaj:

1. Scoate aluatul de foietaj de la frigider si pudreaza-l cu putina faina.

2. Intinde-l cu ajutorul unui sucitor si taie fasii din el de 1 cm grosime.

3. Pune hartie de copt intr-o tava de cuptor si rasuceste-le bine.

4. Lasa tava la frigider cca 7-8 min, timp in care poti incinge cuptorul la 200 de grade Celsius. Daca ai un cuptor electric, activeaza functia cu ambele rezistente + convectia pornita.

5. Scoate aluatul din frigider si unge-l cu galbenus de ou. Apoi presara deasupra cam ce vreti: mac, susan, chimen si parmezan ras.

6. Baga tava la cuptor aprox 10 minute. E in functie de cuptor, dar saleurile trebuie sa se umfle si sa rumeneasca.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele (saleuri) din aluat de foietaj" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Panacris 1

05.11.2016, 13:10

noiinbucatarie 1

05.11.2016, 20:05

Gherca Daniela 1

06.11.2016, 09:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cartofi copti cu sos de iaurt