Saratele (saleuri) din aluat de foietaj

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 4 Noi 2016 | 14820 vizualizari

 

Saratelele (saleurile) din aluat de foietaj sunt foarte simplu de facut. Diferenta este daca le faceti din aluat de foietaj cumparat sau il faceti in casa. Cel cumparat are margarina, cel facut in casa are unt dar e nevoie de un pic de munca.

 

INGREDIENTE

  • Aluat de foietaj cu unt
  • 1 buc Galbenusuri de ou
  • 2 buc Chimen, mac, susan, parmenzan dupa gust
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele (saleuri) din aluat de foietaj:

1. Scoate aluatul de foietaj de la frigider si pudreaza-l cu putina faina.
2. Intinde-l cu ajutorul unui sucitor si taie fasii din el de 1 cm grosime.
3. Pune hartie de copt intr-o tava de cuptor si rasuceste-le bine.
4. Lasa tava la frigider cca 7-8 min, timp in care poti incinge cuptorul la 200 de grade Celsius. Daca ai un cuptor electric, activeaza functia cu ambele rezistente + convectia pornita.
5. Scoate aluatul din frigider si unge-l cu galbenus de ou. Apoi presara deasupra  cam ce vreti: mac, susan, chimen si parmezan ras.
6. Baga tava la cuptor aprox 10 minute. E in functie de cuptor, dar saleurile trebuie sa se umfle si sa rumeneasca.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele (saleuri) din aluat de foietaj" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv pateuri cu branza sarata