Saratele/Saleuri

de lacrimioara in Aperitive / Garnituri, 28 Oct 2010 | 20892 vizualizari

 

merg cu bere rece

 

INGREDIENTE

  • 1kg faina,
  • 400 gr untura,
  • 2 oua intregi,
  • 50 gr drojdie,
  • 250 gr smantana,
  • 50 gr sare,
  • pt presarat deasupra(susan,chimen,cascaval).
  • 1 ou pt uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele/Saleuri:

Se amesteca faina cu untura,adaugam drojdia dospita in putina apa calduta,sarea,ouale,smantana cate putin se framanta pana devine un aluat elastic (igredientele sa fie la temperatura camerei).lasam la dospit 15-20 minute dupa care luam jumatate de aluat intindem cu sucitorul o foaie mai groasa, ungem cu un ou batut si presaram deasupra dupa dorinta. Eu am pus chimen si susan si sare,le taiem in forma de saleuri cum sunt in poza si le punem in tava tapetata cu hartie de copt le mai lasam sa stea 15 minute asa pana se incalzeste cuptorul,le punem la copt lasam 15 -20 minute pana se rumenesc.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele/Saleuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

raluca85 1

15.10.2011, 14:41

Arata delicios!

georgy27 1

08.01.2013, 21:42

Se poate inlocui untura cu unt?

lacrimioara 1

11.01.2013, 16:47

da se poate inlocui untura cu unt dar parerea mea ca sant mai delicioase cu untura acum fiecare daca nu e untura e bun si untu.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Burek cu branza