Sardine fripte pe grill cu cartofi natur și sos de usturoi

de georgiaskitchen in Peste, 7 Feb 2014 | 3210 vizualizari

 

Pentru astăzi am pregătit niște sardine, absolut delicioase și m-am gândit să le împart cu voi, dragilor!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg sardine proaspete
  • 6 cartofi
  • 2 caței de usturoi
  • 150 g iaurt
  • sare
  • oregano
  • rozmarin
  • pătrunjel (opțional)
  • 50 ml ulei de măsline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sardine fripte pe grill cu cartofi natur și sos de usturoi:

Mai întâi curățați sardinele de solzi, apoi în interior, și le spălați bine cu apă rece. Le puteți tăia capul, dar e mai bine să îl lăsați pentru a le întoarce mai ușor când le frigeți. Crestați sardinele cu un cuțit pe fiecare parte, presărați cu sare și oregano și le lăsați deoparte pentru 30 minute


Curățați cartofii, îi spălați, îi tăiați cuburi și îi puneți la fiert într-o oală cu apă și sare.


După ce au trecut cele 30 minute, pregătiți o tigaie grill , o lăsați să se încingă bine pe foc și apoi începeți să frigeți sardinele.


Când sunt gata, serviți sardinele cu cartofii natur cu ulei de măsline, zeamă de lămâie și rozmarin și bineînțeles cu sosul de usturoi, pe care l-am făcut în felul următor: am curățat usturoiul, l-am dat pe răzătoare, apoi l-am frecat cu sare și ulei de măsline, am adăugat iaurtul și la final am pus rozmarin și oregano.


Poftă bună vă doresc!!!

 

TIPS-URI

1

Atunci când cumpãrați pește acesta trebuie să fie ferm la atingere şi, foarte important, ochii cu pupile de un negru strălucitor şi corneea curată. Branhiile sunt de asemenea importante: dacă peştele este proaspăt, acestea ar trebui să fie de un roşu intens (evitaţi peştele cu branhii care dau spre maroniu).

Daca ti-a placut reteta noastra "Sardine fripte pe grill cu cartofi natur și sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Florentina_Cristina 1

07.02.2014, 17:55

deyutzky 1

07.02.2014, 23:17

ce bine arata!

georgiaskitchen 1

08.02.2014, 09:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Crap la gratar, cu sos de unt