Sardine fripte pe grill cu cartofi natur și sos de usturoi

de georgiaskitchen in Peste, 7 Feb 2014 | 5344 vizualizari

 

Pentru astăzi am pregătit niște sardine, absolut delicioase și m-am gândit să le împart cu voi, dragilor!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg sardine proaspete
  • 6 cartofi
  • 2 caței de usturoi
  • 150 g iaurt
  • sare
  • oregano
  • rozmarin
  • pătrunjel (opțional)
  • 50 ml ulei de măsline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sardine fripte pe grill cu cartofi natur și sos de usturoi:

Mai întâi curățați sardinele de solzi, apoi în interior, și le spălați bine cu apă rece. Le puteți tăia capul, dar e mai bine să îl lăsați pentru a le întoarce mai ușor când le frigeți. Crestați sardinele cu un cuțit pe fiecare parte, presărați cu sare și oregano și le lăsați deoparte pentru 30 minute 

Curățați cartofii, îi spălați, îi tăiați cuburi și îi puneți la fiert într-o oală cu apă și sare.

După ce au trecut cele 30 minute, pregătiți o tigaie grill , o lăsați să se încingă bine pe foc și apoi începeți să frigeți sardinele. 

Când sunt gata, serviți sardinele cu cartofii natur cu ulei de măsline, zeamă de lămâie și rozmarin și bineînțeles cu sosul de usturoi, pe care l-am făcut în felul următor: am curățat usturoiul, l-am dat pe răzătoare, apoi l-am frecat cu sare și ulei de măsline, am adăugat iaurtul și la final am pus rozmarin și oregano.

Poftă bună vă doresc!!!

TIPS-URI

1

Atunci când cumpãrați pește acesta trebuie să fie ferm la atingere şi, foarte important, ochii cu pupile de un negru strălucitor şi corneea curată. Branhiile sunt de asemenea importante: dacă peştele este proaspăt, acestea ar trebui să fie de un roşu intens (evitaţi peştele cu branhii care dau spre maroniu).

Daca ti-a placut reteta noastra "Sardine fripte pe grill cu cartofi natur și sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de lemon cake, in stilul meu

pe 30.09 la 22:51

Reteta de baclava cu nuca

de RODIMUR 8

pe 26.09 la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 2

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2064 puncte

Rocsi

1874 puncte

oanapl

1159 puncte

Gherca Daniela

1136 puncte

Bya Ralu

1124 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crap la gratar, cu sos de unt