Sarlota cu zmeura si ciocolata

de Xandrinne in Prajituri, 15 Aug 2011 | 2342 vizualizari

 

Reteta de sarlota cu zmeura si ciocolata am gasit-o intr-o carticica practica.

 

INGREDIENTE

  • 600 ml lapte
  • 6 galbenusuri
  • 175 g zahar, esenta de vanilie
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 10 g gelatina
  • 250 g zmeura
  • 200 ml frisca
  • 25 piscoturi
  • 2 linguri lichior de zmeura 
  • 1/2 plic praf de budinca cu gust de ciocolata neagra (optional)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarlota cu zmeura si ciocolata:

Preparare Sarlota cu zmeura si ciocolata


Mai intai am spalat zmeura, cu atentie, si am pus-o la scurs.



Am amestecat galbenusurile cu zaharul, 150 de grame de zahar, din cantitatea totala, bine de tot, dupa care am turnat treptat laptele (doar 500 g); am omogenizat si am pus amestecul pe foc. Eu am pus in compozitie si jumatate de plic de praf de budinca. Am amestecat din cand in cand compozitia si am lasat-o pe foc pana s-a ingrosat.



Intre timp am pus gelatina la hidratat in apa rece, cca 100 ml.

Cand compozitia cu ou s-a ingrosat am oprit focul. In crema calda am adaugat vanilia, ciocolata (am pastrat doar putina, pentru decor) si gelatina, amestecand usor, pentru incorporare.

Dupa ce s-a mai racit crema am incorporat 3/4 din cantitatea de zmeura.



Am avut grija sa-mi pregatesc si forma, tapetata cu piscoturi; piscoturile le-am trecut rapid printr-un sirop facut din laptele si zaharul ramase (100 ml, respectiv 25 g) si lichiorul de zmeura.



Am turnat sarlota cu zmeura si ciocolata peste piscoturi si am introdus-o in frigider, pana a doua zi.



La ornat am folosit frisca, zmeura, menta si ciocolata rasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarlota cu zmeura si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

divainbucatarie 1

16.08.2011, 10:05

Anamaria7 1

16.08.2011, 22:12

mi-e poftaaaaa!

Xandrinne 1

17.08.2011, 13:00

Va multumesc tuturor!
Sidy, multumesc pentru comentariu!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de dovleac placintar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu inimă de bezea şi ciocolată