Sarlota cu zmeura si ciocolata

de Xandrinne in Prajituri, 15 Aug 2011 | 2760 vizualizari

 

Reteta de sarlota cu zmeura si ciocolata am gasit-o intr-o carticica practica.

 

INGREDIENTE

  • 600 ml lapte
  • 6 galbenusuri
  • 175 g zahar, esenta de vanilie
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 10 g gelatina
  • 250 g zmeura
  • 200 ml frisca
  • 25 piscoturi
  • 2 linguri lichior de zmeura 
  • 1/2 plic praf de budinca cu gust de ciocolata neagra (optional)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarlota cu zmeura si ciocolata:

Preparare Sarlota cu zmeura si ciocolata


Mai intai am spalat zmeura, cu atentie, si am pus-o la scurs.



Am amestecat galbenusurile cu zaharul, 150 de grame de zahar, din cantitatea totala, bine de tot, dupa care am turnat treptat laptele (doar 500 g); am omogenizat si am pus amestecul pe foc. Eu am pus in compozitie si jumatate de plic de praf de budinca. Am amestecat din cand in cand compozitia si am lasat-o pe foc pana s-a ingrosat.



Intre timp am pus gelatina la hidratat in apa rece, cca 100 ml.

Cand compozitia cu ou s-a ingrosat am oprit focul. In crema calda am adaugat vanilia, ciocolata (am pastrat doar putina, pentru decor) si gelatina, amestecand usor, pentru incorporare.

Dupa ce s-a mai racit crema am incorporat 3/4 din cantitatea de zmeura.



Am avut grija sa-mi pregatesc si forma, tapetata cu piscoturi; piscoturile le-am trecut rapid printr-un sirop facut din laptele si zaharul ramase (100 ml, respectiv 25 g) si lichiorul de zmeura.



Am turnat sarlota cu zmeura si ciocolata peste piscoturi si am introdus-o in frigider, pana a doua zi.



La ornat am folosit frisca, zmeura, menta si ciocolata rasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarlota cu zmeura si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

divainbucatarie 1

16.08.2011, 10:05

Anamaria7 1

16.08.2011, 22:12

mi-e poftaaaaa!

Xandrinne 1

17.08.2011, 13:00

Va multumesc tuturor!
Sidy, multumesc pentru comentariu!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Catalina L

7583 puncte

Rocsi

4228 puncte

Satisfyyourcravings

4077 puncte

mirela0911

3262 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gem de prune rosii
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu iaurt si mure( fara coacere)

ieri la 00:52

Paine cu secara

pe 23.08 la 19:21

Piure de fasole cu sos de ardei și ceapa

pe 23.08 la 17:40

Mancarica incropita

pe 23.08 la 16:56

Rasturnata cu mure

pe 23.08 la 16:33

RETETA RECOMANDATA
Bomboane de ciocolata cu visine