Sarmale

de feliciana_maria_1209 in Mancaruri cu carne, 28 Oct 2010 | 4921 vizualizari

 

Sper ca aceasta reteta sa va placa ....de data asta nu este o reteta reparata....asta pentru ca am mai facut-o inainte de nu stiu cate ori.

 

INGREDIENTE

  • o varza murata
  • 500 grame carne tocata(vita + porc)
  • 4 linguri de orez
  • 2 cepe mijlocii
  • cimbru
  • foi de dafin
  • marar
  • 500 grame rosii pasate
  • 400 grame rosii taiate cubulete in suc
  • piper macinat
  • sare
  • Vegeta sau Delikat
  • ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale:

Luam varza, ii taiem cotorul,dupa care desfacem foaie dupa foaie(vreo 15 foi daca varza este mare).Taiem foile de varza in doua lasand la o parte cotorul sau.... dupa preferinta si le punem in apa daca sunt prea sarate.Restul de varza de taie fideluta si se foloseste pentru a pune pe fundul oalei,intre si deasupra sarmalelor.Separat intr-un castron se pune carnea tocata cu ceapa data pe razatoarea mare, orezul (fiert inainte si racit in prealabil),cimbru,marar,piper,sare,vegeta sau delikat si se amesteca bine.Cu compozitia rezultata se fac sarmalute dupa marimea dorita.Se pun intr-o oala uleiul se pune un strat de varza si cele 400 grame de rosii taiate cubulete....se pune un rand de sarmale....iar un rand de varza tocata cu jumatate din cutia de rosii pasate,dupa care se pun 4- 5 foi de dafin si marar,cimbru dupa preferinta.Se mai pune inca un rand de sarmale,varza tocata deasupra cu restul de bulion,marar,cimbru si inca vreo 2-3 foi de dafin.Se adauga apa cat sa treaca peste sarmale si se pun la fiert. Cand sunt gata se servesc cu mamaliguta fierbinte.Dupa preferinta se poate servi costita care a fost pusa in prelabil la fiert impreuna cu sarmalele si cu ardei iute de asemenea.Va doresc pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca cu lasagna si carne