Sarmale

de feliciana_maria_1209 in Mancaruri cu carne, 28 Oct 2010 | 2586 vizualizari

 

Sper ca aceasta reteta sa va placa ....de data asta nu este o reteta reparata....asta pentru ca am mai facut-o inainte de nu stiu cate ori.

 

INGREDIENTE

  • o varza murata
  • 500 grame carne tocata(vita + porc)
  • 4 linguri de orez
  • 2 cepe mijlocii
  • cimbru
  • foi de dafin
  • marar
  • 500 grame rosii pasate
  • 400 grame rosii taiate cubulete in suc
  • piper macinat
  • sare
  • Vegeta sau Delikat
  • ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale:

Luam varza, ii taiem cotorul,dupa care desfacem foaie dupa foaie(vreo 15 foi daca varza este mare).Taiem foile de varza in doua lasand la o parte cotorul sau.... dupa preferinta si le punem in apa daca sunt prea sarate.Restul de varza de taie fideluta si se foloseste pentru a pune pe fundul oalei,intre si deasupra sarmalelor.Separat intr-un castron se pune carnea tocata cu ceapa data pe razatoarea mare, orezul (fiert inainte si racit in prealabil),cimbru,marar,piper,sare,vegeta sau delikat si se amesteca bine.Cu compozitia rezultata se fac sarmalute dupa marimea dorita.Se pun intr-o oala uleiul se pune un strat de varza si cele 400 grame de rosii taiate cubulete....se pune un rand de sarmale....iar un rand de varza tocata cu jumatate din cutia de rosii pasate,dupa care se pun 4- 5 foi de dafin si marar,cimbru dupa preferinta.Se mai pune inca un rand de sarmale,varza tocata deasupra cu restul de bulion,marar,cimbru si inca vreo 2-3 foi de dafin.Se adauga apa cat sa treaca peste sarmale si se pun la fiert. Cand sunt gata se servesc cu mamaliguta fierbinte.Dupa preferinta se poate servi costita care a fost pusa in prelabil la fiert impreuna cu sarmalele si cu ardei iute de asemenea.Va doresc pofta buna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Laly 1

12.09.2012, 18:02

La Multi Ani

Bunica 1

12.09.2013, 09:31

La multi ani!

feliciana_maria_1209 1

10.04.2014, 16:46

merci fetele....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu varza murata, la cuptor