Sarmale

de marinicayou10 in Mancaruri cu carne, 9 Apr 2012 | 2550 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata de porc
  • 1 kg carne tocata de vita
  • 2 verze murate
  • o cana de orez
  • 3-4 cepe
  • o legatura de marar
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • foi de dafin
  • careva boabe de piper
  • 3-4 linguri de pasta de tomate
  • cateva feli de slaninuta afumata sau kaizer
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale:

Punem carnea toata intr-un castron si o amestecam bine pe cea de porc cu vita, apoi adaugam orezul spalat bine, ceapa tocata marunt, mararul tocat marunt si el, sare, piper si cimbru dupa gust si amestecam bine sa sa amestece toate ingredientele cu carnea.

Impaturim sarmalele in varza. Punem un strat de varza tocata pe fundul cratitei, apoi asezam sarmalele. Intre sarmale punem feliute de slaninuta. Deasupra punem iar un rand de varza tocata, boabe de piper, foi de dafin si apa. Le fierbem o ora si jumatate pe aragaz la foc mic, apoi inca o ora la cuptor sau chiar o ora jumate...depinde de varza cat de moale e.

Servim cu ardei iute :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Sarmale-0
Sarmale-1
Sarmale-2
Sarmale-3
Sarmale-4

COMENTARII (17)

adry88

adry88 1

09.04.2012, 20:23

ma servesc si eu

Sim0na

Sim0na 1

09.04.2012, 21:03

Bun, bun!!

marinicayou10

marinicayou10 1

09.04.2012, 23:46

Da serviti va rog

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!