Sarmale

de Anamaria Cook in Mancaruri cu carne, 29 Dec 2012 | 1347 vizualizari

 

Sarbatori Fericite si un An Nou exact asa cum va doriti!!!

 

INGREDIENTE

  • o varza murata
  • 500 g carne tocata de vita
  • 6 linguri orez
  • un ou
  • un morcov potrivit
  • o felie paine inmuiata in lapte
  • o ceapa
  • 100-150 ml suc de rosii
  • 3 felii bacon afumat
  • 3 foi dafin
  • 7 boabe de piper
  • sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale:

Desfaceti frunzele de varza una cate una taiati fiecare frunza pe jumatate, daca este prea mare si indepartati cotorul.


Tocati ceapa si morcovul marunt si caliti-le in putin ulei impreuna cu orezul.


Amestecati carnea cu oul, ceapa calita cu orez-ul, felia de paine si un praf de sare si piper (aveti grija insa sa nu puneti sare prea multa deoarece varza acra este sarata)


Puneti cate o linguta din amestecul de carne peste o frunza de varza si infasurati sarmalele strans apoi impingeti capetele usor cu un deget avand grija sa nu se rupa.


Tocati resturile de varza pe care nu le-ati folosit la infasurat presarati jumatate pe fundul vasului unde veti gati sarmalele, apoi puneti sucul de rosii si bacon-ul taiat fasii.


Asezati usor sarmalele peste bacon.Turnati apa cat sa acopere sarmalele asezati foile de dafin printre ele apoi presarati boabele de piper si restul de varza tocata.Acoperiti vasul cu un capac si lasati pe foc mic pentru 1 ora sau pana se fierbe varza.Serviti cu mamaliguta si un ardei iute daca aveti.


POFTA BUNA

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

adry88 1

29.12.2012, 14:41

foarte bune

Anamaria Cook 1

29.12.2012, 15:49

Multumesc Ina parca au fost cele mai bune sarmale pe care le-am mancat vreodata

diaconta 1

29.12.2012, 20:19

grozave
An nou Fericit si tie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute rumenite in vasul de lut la cuptor