Sarmale

de delia64 in Mancaruri cu carne, 24 Iun 2013 | 2106 vizualizari

 

Sarmalele le pregatesc des atat iarna cu varza murata cat si vara cu varza dulce .

 

INGREDIENTE

  • 0 varza mare
  • 500 gr. carne tocata
  • o ceasca de orez
  • 2 cepe mari
  • 1 ardei gras
  • 100 gr. ulei
  • 500 gr. pasta de rosii
  • 0 lingurita boia dulce
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • marar verde o legatura
  • o crenguta de cimbru
  • ramuri de cimbru si marar
  • otet
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale:

Varza se opareste in apa cu sare si putin otet .


Orezul se spala si se lasa in apa rece la inflorit.


Ceapa se curata se spala si se taie marunt, la fel si ardeiul , mararul si fruzele de cimbru.


Punem uleiul la incins in cratita ,adaugam ceapa amestecand pana devine sticloasa , Adaugam ardeiul si boiaua de ardei , pe urma punem carnea tocata si orezul , mararul si cimbrul , amestecam compozitia si adaugam 250 gr. de pasta de rosii, sare si piper dupa gust .


Cotorul de varza il taiem marunt si il asezam peste ramurile de cimbru si marar in oala in care vom fierbe sarmalele.


Infasuram sarmalele si le asezam in oala , perste fiecare strt de sarmale punem pasta de rosii , la final punem un strat de varza taiata marunt si pasta de rosii.


Punem apa si sare la fiert si turnam in oala peste sarmalute acoperim oala cu folie de aluminiu si le dam la cuptor la temperatura de 150 grade aproximativ 90 de minute.


Se sevesc cu smantana .


Pofta buna !!!



TIPS-URI

1

sarmalele cu pasat sunt foarte gustoase si le pregatesc cu ciuperci in perioadele de post .

2

ciolanul afumat si scarita afumata dau un gust deosebit sarmalutelor

3

vara cand exista adei gras din abundenta umplu si cativa ardei cu coca de sarmale si -i asez din loc in loc in oala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

delia64 1

25.06.2013, 11:11

ANDREEA-Caroline

iri_iri 1

25.06.2013, 16:17

eu le mananc cu placere ori decate ori le am in fata

delia64 1

25.06.2013, 19:06

ir-love

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4328 puncte

Mitinita

4091 puncte

Gherca Daniela

3906 puncte

Rocsi

3502 puncte

katty

3243 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chiftelute cu naut si legume
  • 27

    V

  • 28

    S

  • 29

    D

  • 30

    L

  • 01

    MA

  • 02

    MI

  • 03

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sarmale ca la mama acasa