Sarmale

de nadea68 in Porc, 29 Dec 2013 | 1001 vizualizari

 

...si a venit si randul sarmalelor...

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne porc+vita
  • frunze de varza murata
  • 1 ceapa
  • 1 cana orez
  • 200 ml suc de rosii
  • sare
  • piper
  • ulei
  • marar
  • smantana
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale:

Scoatem varza murata si alegem frunzele .Le potrivim de marime,le trecem sub un jet de apa si le punem deoparte.

Preparam umplutura

Taiem marunt ceapa si o punem la calit in ulei.Dupa 2 minute adaugam si orezul.Lasam la calit cateva minute.Adaugam sucul de rosi si mai lasam 2-3 minute.

Intr-un castron punem carnea,ceapa cu orezul,sare,piper si marar.

Amestecam bine.Luam cate o frunza de varza si invartim sarmale.Se pune o lingura de carne pe o margine de frunza si se invarte strans dupa care se baga inauntru capetele sa nu iasa carnea afara.

Asezam sarmalele intr-o oala in care mai intai am pus varza taiata marunt.

Dupa ce am asezat toate sarmalele,mai punem si deasupra varza taiata marunt.

Deoparte fierbem apa cu un pic de sos de rosii si varsam peste sarmale atat cat sa le acopere.

Lasam la fiert 30-40 minute pana e gata orezul.

Servim cu smantana.

 

TIPS-URI

1

ultimele minute oala cu sarmale o putem baga la cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

tanyapatap 1

29.12.2013, 20:12

Rocsi 1

29.12.2013, 21:19

O sarmaluta calda servesc oricand

nadea68 1

30.12.2013, 16:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA