Sarmale cu carne de porc si pasat

de babi5 in Porc, 11 Dec 2014 | 1106 vizualizari

 

Parintii mei de bastina sunt din Bihor si pe vremea copilariei lor prinzind cel de-al doilea razboi mondial saracia a fost lucie si se folosea mult malai in multe preparate, si tot imi spune saracuta , ba de sarmale ba de malai, ba de laste cu malai.Asa ca azi ma-m hotarit sa fac sarmale altfel decit cele traditionale , la care am folosit si malai vrau sa va spun ca a iesit o nebunie de sarmale ,Am mers dupa cum am crezut eu de cuviinta mai bine zis pe instinct si nu ma-am inselat de loc .Nu va spun ce surpriza ia-am facut mamei si tatalui meu.

 

INGREDIENTE

  • 2 verze murate (potrivite ca marime)
  • 350 gr orez
  • 200 gr malai grisat (ar fi trebuit malai mai zgruntos)
  • 100 gr ulei
  • 4 cepe mai mari
  • 1 morcov mai mare
  • 1 felie telina
  • 2 lingurite condiment sarmale
  • 1 kg carne tocata porc
  • piper
  • sare
  • marar verde
  • 1 foaie dafin
  • 1/2 lingurita cimbru
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu carne de porc si pasat:

Varza se curata, se portioneaza, frunzele se spala si se storc bine, orezul se spala in mai multe ape si se scurge bine, ceapa se curata, se spala si se toaca marunt, morcovul si telina se curata, se spala si se dau prin razatoarea mica. Apoi ceapa, morcovul si telina le punem la calit cu uleiul si 100 ml apa. Cand ceapa este calita bine punem peste carne, adaugam orezul si malaiul, potrivim de sare, adaugam cimbrul, condimentul de sarmale, boiaua, piperul si mararul verde si amestecam bine, bine. Compozitia obtinuta o lasam sa stea un sfert de ora, dupa care invelim sarmalele (ne folosim de o lingura ca sa iasa toate cat de cat egale).


Pe fundul oalei punem varza calita si foaia de dafin, azezam sarmalele, punem peste ele apa fierbinte ca sa le acopere bine (urmand ca in timpul fierberii sa adaugam mereu apa fierbinte, fiindca orezul isi mareste volumul, de asemenea si malaiul). Lasam sa fiarba cca 1,30 minute.


Se servesc calde alaturi de mamaliguta si smantana. Sa va fie de folos.

 

TIPS-URI

1

Vreu sa va spun ca sunt neazteptat de gustoase, pentru mine este ceva inedit

2

Smintina , ardeiul iute sunt nelipsite

3

Afumatura de asemenea

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu carne de porc si pasat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

babi5 1

11.12.2014, 20:37

Alilianaa, multumesc draga mea si eu sunt mai nostalgica

babi5 1

11.12.2014, 20:37

Multimesc mokuska

deyutzky 1

11.12.2014, 20:42

bune sarmalutele

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute rumenite in vasul de lut la cuptor