Sarmale cu creier si ciuperci in foi de salata verde

de katty in Porc, 10 Feb 2015 | 1369 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr creier de porc
  • 1 conserva de ciuperci
  • 2 linguri orez
  • 2 capatani salata verde
  • 1 conserva rosii
  • sare
  • piper macinat
  • otet
  • 2 foi de dafin
  • 2 linguri ulei
  • cimbru uscat
  • smantana pentru servit sau iaurt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu creier si ciuperci in foi de salata verde:

Lasam creierul in apa rece pentru 1-2 ore si il curatam bine de pielite si resturi de oase.Il scurgem intr-o sita.Intr-o oala punem apa cu putina sare si 1 lingura otet si fierbem creierul cam 10 minute. Scurgem creierul intr-o sita pastrand zeama.Il lasam sa se raceasca si il taiem mai marunt.

Scurgem ciupercile, le clatim bine cu apa rece, apoi le scurgem din nou si le tocam mai marunt.

Fierbem orezul pana este aproape gata in apa rece cu un praf de sare si il scurgem.

Amestecam creierul cu ciuperile, orezul fiert,sare, piper si 1-2 linguri ulei.

Intr-o craticioara punem apa cu 1 lingura otet si o dam in clocot. Oprim focul , apoi trecem pe rand foile de salata spalate.Umplem foile de salata cu cate 1 lingura de amestec de creier si ciuperci.

Mixam conserva de rosii si o punem la fiert cu cimbru,2 foi de dafin, piper macinat, sare dupa gust si putin din zeama in care a fiert creierul.Dam cateva clocote. Asezam sarmalele intr-o tava, turnam deasupra sosul de rosii si dam tava la cuptor pentru 20-30 de minute.

Servim sarmalele cu smantana sau iaurt.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu creier si ciuperci in foi de salata verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Bya Ralu 1

10.02.2015, 14:10

MotanLaOale 1

10.02.2015, 14:19

mihaelar63 1

11.02.2015, 07:40

Inedita reteta !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in dovleac