Sarmale cu fleica afumata

de reisnaor_2006 in Mancaruri cu carne, 17 Oct 2017 | 3771 vizualizari

 

Sarmalele reprezinta unul dintre cele mai apreciate feluri de mancare din Romania, apreciata atat de ai nostri, cat si de cei care ne viziteaza tara.

 

INGREDIENTE

  • 700 gr carne de porc
  • 400 gr de fleica afumata
  • 150 gr de orez
  • 200 gr rosii in conserva
  • 1 capatana de varza
  • 1 ceapa mare
  • cimbru
  • marar
  • sare
  • piper
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu fleica afumata:

       Pentru inceput se curata ceapa si se toaca marunt, o punem la calit cu putin ulei. Dupa ce s-a calit ceapa, adaugam orezul care l-am tinut in putina apa rece si fleica afumata pe care in prealabil am taiat-o marunt. Lasam la calit cateva minute.

        Separat, intr-un castron, punem carnea tocata, fleica afumata impreuna cu ceapa, orezul, condimentele si rosile maruntite din conserva. Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

        Desprindem frunzele de varza de pe cotor, taiem nervurile groase, cu ajutorul unei linguri luam compozitie, punem in fiecare frunza de varza, o rulam si bagam inauntru capetele ca sa nu iasa compozitia afara.

        In oala pregatita pentru sarmale, se pune putina unsoare sau ulei, varza tocata marunt si se asaza sarmalele. Deasupra sarmalelor putem adauga varza murata taiata si bulion. Umplem oala cu apa si o punem la fiert cateva ore.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

In oala putem adauga afumatura, foi de dafin.

2

Sunt foarte bune servite alaturi de mamaliga, smantana si ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu fleica afumata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale de porc si curcan