Sarmale cu ghebe si carne

de gaby_gabytza in Mancaruri cu carne, 1 Dec 2020 | 670 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g orez
  • 300 g carne tocata amestec vita-porc
  • 500 g ciuperci tocate
  • 6 linguri faina
  • boia de ardei dulce
  • condimente sarmale
  • 6 cepe medii
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras rosu
  • sare
  • patrunjel verde
  • 1 lingurita bors acru
  • 1 varza
  • 6 ardei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu ghebe si carne:

Eu am avut ghebe proaspete culese din padure, deci prima oara le curatam, le spalam si le punem la fiert. Dupa ce s-au fiert, le punem in strecuratoare. Dupa ce au lasat toata apa, le dam la robot.


Intr-un lighean adaugam ghebele tocate, orezul, carnea tocata, uleiul si amestecam. Dupa care punem ceapa, morcovul si ardeiul tocate marunt, faina, patrunjelul, condimentele si sarea dupa gust.


Le amestecam bine impreuna.


Spalam ardei ,le taiem capacul si ii curatam de samburi.dar pastram capacul lor.


Eu am avut varza noua asa ca prima oara am oporito si pe urma am folosito la sarmale.


Pe fundul oalei adaugam cotoarele de la varza.luam o frunza de varza,punem o lingura de umplutura si impaturim frunza.


Procedam la fel si cu restul de frunze.


Primul rand de la fundul oalei il punem cu sarmale in funze de varza.Dupa care luam un ardei il umplem cu umplutura iar la final ii dam capacul prin faina si il asezam in oala.Printre ardei adaugam sarmalute.


Umplem oala lasand liber din oala inaltimea de doua degete.Deasupra adaugam frunze de varza.Adaugam borsul peste si umplem cu apa cat sa acopere sarmalele.


Dam la fiert la foc cca 2 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu ghebe si carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Panacris 1

04.12.2020, 19:02

adry88 1

09.12.2020, 17:50

Rahela Velicu 1

28.12.2020, 15:10

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

6801 puncte

katty

5273 puncte

mirela0911

4925 puncte

Rocsi

4319 puncte

RODIMUR

2677 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Piept de pui umplut
  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu varza murata de vara