Orez cu carnat Trandafir

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 15 Feb 2014 | 1985 vizualizari

 

Stiu ca veti spune : ,, Asta e mancare serioasa ? '' Eu nu prea mai cumpar mezeluri , poate ceva sunculita sau carnat traditional . Dar cand am vazut carnatul Trandafir m-a cuprins o pofta nostalgica . Nostalgie de pe vremea cand carnea era pe cartela si carnatul Trandafir era la mare cautare.Faceai cu el tocanita cu mamaliga , cu cartofi , cu orez sau chiar fript cu pireu . Nevoia te invata , il tocam si puneam chiar si in sarmale sa inmultim carnea .

 

INGREDIENTE

  • 4 carnati Trandafir (800 gr)
  • 500 gr orez camolino (cu bob mare rotund)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 legatura patrunjel verde
  • frunze de praz
  • sare
  • piper
  • 100 ml ulei
  • 3-4 cani apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu carnat Trandafir:

Se curata si se spala legumele .


Opariti usor carnatul.Taiati-l rondele si puneti la prajit cu ulei intr-o cratita mare non- aderenta .


Ceapa ,prazul ,morcovul si o parte de patrunjel se toaca cu ajutorul robotului .


Prajiti usor si legumele impreuna cu carnatul . Sarati.


Adaugati orezul . Amestecati din cand in cand si prajiti 2-3 minute.


Se pune apa , se amesteca si se pune capac .


Din acest moment nu mai umblati in cratita .


Lasati orezul sa se infoaie frumos la foc mic .


Dupa 10 min. gustati orezul sa vedeti cat este de sarat .


Tocati restul de patrunjel , amestecati cu 100 ml apa [ si sare daca e necesar].Turnati amestecul in cratita si cu ajutorul unei furculite amestecati usor rasfirand orezul sa nu se sfarme . Mai lasati sa se odihneasca sub capac 5 minute.


Serviti asezonat cu piper . Langa merg bine gogosarii marinati

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu carnat Trandafir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Rocsi 1

16.02.2014, 13:38

laura_n 1

16.02.2014, 14:21

pe bune ca mi-ai facut pofta!

diaconta 1

16.02.2014, 15:02

Daaaaaaa,Trandafirul era la putere,dar era mult mai gustos decat e acuma

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciocanele imbracate in bacon si garnitura de orez cu legume