Sarmale cu orez si ciuperci

de La Ancuta in Mancaruri de post, 24 Mar 2011 | 11448 vizualizari

 

Nu mai mancasem de foarte multa vreme sarmale cu ciuperci. Si pentru ca tot suntem in post, iar varza acra mai avem destula, am hotarat ca ar fi cazul sa fac niste sarmale :).

 

INGREDIENTE

  • 2 verze murate
  • 2 cepe mari
  • 3 mrcovi
  • 700 g ciuperci
  • 1 cana orez
  • 250 ml suc de rosii
  • cimbru
  • marar
  • 2 frunze de dafin
  • sare, piper
  • ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu orez si ciuperci:

Curatatm ceapa si o taiem marunt. O punem la inabusit in 3 linguri ulei de masline si 3 linguri apa. Dupa ce s-a inmuiat adaugam morcovii curatati si dati pe razatoarea cu ochiuri mari.


Cand s-au inmuiat adaugam ciupercile curatate si taiate bucatele. Lasam sa fiarba pana scade toata apa lasata de ciuperci.

Adaugam apoi orezul spalat bine in apa rece si amestecam. Turnam o cana cu apa si adaugam cimbru, sare si piper. Lasam sa fiarba pana scade apa (~10 minute). Dam de pe foc si lasam la racit.


Intre timp desfacem varza. Daca este prea acra o lasam 20 de minute in apa calduta. O varza o tocam iar cealalta o folosim la invelit sarmalele.


In oala in care vom fierbe sarmalele punem ulei si un strat de varza taiata marunt. Presaram putin cimbru si marar si punem o frunza de dafin.


Pentru sarmale punem cate o lingura de umplutura pe frunza de varza si impaturim. Asezam sarmalele in oala peste stratul de varza.

Deasupra punem restul de varza tocata, putin cimbru, marar si frunza de dafin. Turnam sucul de rosii si completam cu apa, cat sa acopere sarmalele.


Acoperim si punem sa fiarba la foc mic 45 de minute. Dam apoi oala la cuptor si mai lasam sa fiarba inca 45 de minute.


Se servesc calde, dar sunt foarte bune si reci.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu orez si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

mena29 1

07.04.2011, 08:40

In perioada asta fac si eu mereu

Bya Ralu 1

20.03.2013, 19:34

foarte faine!trebuie sa le incerc si eu

La Ancuta 1

20.03.2013, 21:31

Mie imi plac chiar mai mult decat cele cu carne

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Chocoflan
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post cu varza acra