Sarmale cu surprize

de ionix in Mancaruri cu carne, 27 Oct 2010 | 3153 vizualizari

 

n-a mai vazut neam de neamul vostru asa sarmalute :)) glumesc! :p mama a invelit sarmalutele iar eu am umplut ardeii... am muncit cot la cot :p

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne porc
  • 500 g carne tocata de vita
  • o cana cu orez
  • 4-5 cepe
  • o legatura cu marar
  • o lingura cu cimbru
  • 2-3 linguri cu pasta de tomate
  • 3-4 linguri cu ulei
  • carnati afumati
  • foi de dafin
  • pasta de gogosari
  • o varza
  • 10 ardei grasi
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu surprize:

Oare care o fi surpriza?? Pai, o bucatica de carnat. :D


Ardeii se curata si se calesc in putin ulei incins iar apoi se dau la racit. Intr-o oala mai mare pui la fiert apa cu putina sare. Se scoate cotorul de la varza si se opareste in apa, pana se inmoaie frunza foarte putin. In timp ce le oparesti trebuie sa desfaci si frunzele, frunza cu frunza. Se scoate varza si se da la racit.


Carnea de porc tocata se amesteca bine cu carnea de vita. Separat ceapa se taie marunt si se caleste in uleiul incins. Adaugam si orezul crud impreuna cu o lingura cu pasta de tomate. Lasam putin la calit si amestecam intruna. Se lasa la racit iar apoi se pune peste amestecul de carne. Peste amestecul de carne se pun dupa gust: sarea, piperul, cimbrul si mararul. Amestecam bine pana omogenizam iar cu acest amestec umplem ardeii si invelim sarmalele. In mijlocul fiecarei sarmale si ardei, punem cate o bucata de carnat afumat.


Pe fundul ceaunului punem o farfurie si cotoare de varza. Asezi sarmalutele si ardeii umpluti, presarand cate putin cimbru si marar. Deasupra punem varza tocata, marar tocat, putin cimbru si pasta de tomate. Punem apa cat sa acopere sarmalele. Punem la fiert la foc iute pana incepe sa fiarba, 30 de minute si apoi dam la foc mic. Lasam pana fierb bine. Mie mi-au fiert in 5 ore si ceva.


Se servesc cu smantana, mamaliguta, marar si ardei iute.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu surprize" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

corina241 1

27.10.2010, 20:20

tare pofta mi-ai facuto sarmaluta poate ramane si pentru mine

Rocsi 1

27.10.2010, 20:40

nadina73 1

28.10.2010, 00:37

vreau doua surprize mari

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti