Sarmale cu surprize

de ionix in Mancaruri cu carne, 27 Oct 2010 | 2088 vizualizari

 

n-a mai vazut neam de neamul vostru asa sarmalute :)) glumesc! :p mama a invelit sarmalutele iar eu am umplut ardeii... am muncit cot la cot :p

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne porc
  • 500 g carne tocata de vita
  • o cana cu orez
  • 4-5 cepe
  • o legatura cu marar
  • o lingura cu cimbru
  • 2-3 linguri cu pasta de tomate
  • 3-4 linguri cu ulei
  • carnati afumati
  • foi de dafin
  • pasta de gogosari
  • o varza
  • 10 ardei grasi
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu surprize:

Oare care o fi surpriza?? Pai, o bucatica de carnat. :D


Ardeii se curata si se calesc in putin ulei incins iar apoi se dau la racit. Intr-o oala mai mare pui la fiert apa cu putina sare. Se scoate cotorul de la varza si se opareste in apa, pana se inmoaie frunza foarte putin. In timp ce le oparesti trebuie sa desfaci si frunzele, frunza cu frunza. Se scoate varza si se da la racit.


Carnea de porc tocata se amesteca bine cu carnea de vita. Separat ceapa se taie marunt si se caleste in uleiul incins. Adaugam si orezul crud impreuna cu o lingura cu pasta de tomate. Lasam putin la calit si amestecam intruna. Se lasa la racit iar apoi se pune peste amestecul de carne. Peste amestecul de carne se pun dupa gust: sarea, piperul, cimbrul si mararul. Amestecam bine pana omogenizam iar cu acest amestec umplem ardeii si invelim sarmalele. In mijlocul fiecarei sarmale si ardei, punem cate o bucata de carnat afumat.


Pe fundul ceaunului punem o farfurie si cotoare de varza. Asezi sarmalutele si ardeii umpluti, presarand cate putin cimbru si marar. Deasupra punem varza tocata, marar tocat, putin cimbru si pasta de tomate. Punem apa cat sa acopere sarmalele. Punem la fiert la foc iute pana incepe sa fiarba, 30 de minute si apoi dam la foc mic. Lasam pana fierb bine. Mie mi-au fiert in 5 ore si ceva.


Se servesc cu smantana, mamaliguta, marar si ardei iute.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu surprize" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

corina241 1

27.10.2010, 20:20

tare pofta mi-ai facuto sarmaluta poate ramane si pentru mine

Rocsi 1

27.10.2010, 20:40

nadina73 1

28.10.2010, 00:37

vreau doua surprize mari

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti