Sarmale cu varza murata de vara

de cristeena20 in Porc, 31 Iul 2020 | 4151 vizualizari

 

Bunica mea facea varza murata la soara vara si sarmalele facute cu varza asta erau diivine. Azi am facut o bunatate de sarmale-in stilul meu , cu principiile de baza luate de la bunica si mama mea. 

 

INGREDIENTE

  • 1 varza, 1 litru apa, 1lingura sare, marar
  • 1 ceapa mare
  • ardei gras rosu
  • usturoi
  • 2 maini orez
  • 300-500 gr carne de porc
  • uleu, sare, piper, cimbru, marar, dafin,pasta ardei ,putin morcov
  • boia
  • 1 bucata carnat
  • bacon afumat
  • pasta de rosii
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu varza murata de vara:

Varza se pregateste cu 4-5 zile inainte de a face sarmalele-oparim capatana de varza  in apa cu sare si desfacem cu grija frunzele. Le rupem in marimea dorita pentru a face rulourile de sarmale. Pregatim un borcan mare sau o galeata -asezam foile facute gramajoare-pe fund si deasupra punem 2-3 felii de cartof si crengute d emarar-deasupra se pune si putina paine veche-tare-turnam apa cu sarea (1 l-1 lingura sare). Punem ceva greu deasupra si lasma la soare afara cateva zile pana varza devine murata. Mie mi-au luat 4-5 zile-am pus api varza in frigider inaitne de a umple sarmalele.

Pentru umplutura: Am dat prin masina de tocat carnea de porc, putin carnat, ardei gras , usturoi si daca aveti slanina afumata (eu nu am avut-dar ii da un gust ff bun).

Calim 1 ceapa mare tocata marunt  cu ulei , dafin si putin cimbru. Punem ardeiul dat prin masina cu morcovul si usturoiul-calim pana se inmoaie si aduagam restul condimentelor-apoi orezul-stingem aragazul si aduagam apoi carnea-amestecam bine, gusrtam sa vedme daca mai trebuie sare-fiecare face in functie de gusturile proprii-la final nu uitati mararul verde tocat. 

Umplem sarmalele-si le asezam frumos in oala/cratita -punem pe fund putina varza tocata ,carnat-bacon-slanina-crengi de marar-cimbru si asezam frumos rulourile.

La final turnam apa si punem la fiert-mai intai la foc mare-apoi cand incepe sa fiarba la foc mai mic si acoperim-fierbem pana se inmoaie varza si la final punem putina pasta de trosii..

Servim cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu varza murata de vara" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in foi de varza murata-la cuptor